Egen inngang for kvinner?

Hvem i Grieghallen har bestemt at det er greit med kjønnsdelte innganger til byens storstue?

Publisert Publisert

ID: Muslimsk feiring i Grieghallen 24. september. Foto: Jan M. Lillebø

Debattinnlegg

  • Egil Ertresvaag
    Bergen
  • Vera Espeland
    Bergen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I Norge har vi brukt 150 år på å kjempe mot kjønnssegregering og kvinnediskriminering i Den norske kirke. Den kampen er stort sett vunnet. Må vi nå ta kampen opp igjen — mot andre religioner? I BT fredag 25.09 kan vi lese om den muslimske festen id som ble feiret i Grieghallen. Der står det: «Kvinnene har fått egen inngang til bønnen i Grieghallen.»

Egen inngang for kvinnene? I Grieghallen? Hvem i Grieghallen har bestemt at det er greit med kjønnsdelte innganger til byens storstue? Grieghallen er ikke et religiøst lokale, og da skal det vel heller ikke være separate innganger for menn og kvinner. Ved Høgskolen i Oslo ble det for noen år siden holdt et muslimsk møte med separate innganger for menn og kvinner. Det ble påtalt og senere beklaget.

Les også:

Les også

Vil ha ny og større moské i Bergen

Intoleranse? Tvert imot. Det dreier seg om å bekjempe alle former for kvinnediskriminering — uansett hvor den finnes, religiøst eller sekulært.

Den danske redaktøren Flemming Rose Fritt Ord-prisen, nettopp fordi han advarer mot det han kaller «taushetens tyranni», det vil si at vi pålegger oss selvsensur for ikke å krenke noen. Det er en farlig vei å gå, og det setter både arbeidet for likestilling og ytringsfrihet i fare.

Les også:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Human-Etisk Forbund reagerer på kjønnsdelt inngang i Grieghallen

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg