Strengere i Grieghallen enn i Mekka

Det finnes ikke engang egne innganger for kvinner og menn i Mekka.

Publisert:

MEKKA: Det er sant at kvinner og menn er adskilt i vanlige moskeer, men i andre bygninger i Norge skal det ikke være slik, skriver Worod Ali Al-Obaidi. Foto: Scanpix

Debattinnlegg

Worod Ali Al-obaidi
Bergen

Det var unødvendig med to innganger — en for kvinner og en for menn - i Grieghallen da muslimene skulle be id-bønnen og feire høytiden Al'adha.

WOROD ALI AL-OBAIDI

Det finnes ikke engang egne innganger for kvinner og menn i Mekka, der millioner av muslimer drar på pilegrimsferd hvert år. Jeg så det selv da jeg var på pilegrimsferd med familien min for noen år siden. I Mekka er det heller ingen bestemte eller separate tider for når kvinner og menn skal gå rundt Kabaen for å utføre sine religiøse handlinger.

De skal ikke skilles selv i et av de helligste stedene for muslimer, dit de vender seg fem ganger daglig for å utføre bønnene sine. Foran Kabaen er alle likestilte, og menn og kvinner går sammen rundt Kabaen hver dag — ikke bare under høytiden Al'adha.

Les også:

Les også

Provoserende fra Andersland

Det er sant at det er forskjellige innganger i vanlige moskeer, og at kvinner og menn er adskilt i dem i våre hjemland og i moskeene her i Norge. Men i andre bygninger i Norge skal det ikke være slik, og i hvert fall ikke i Grieghallen som til vanlig brukes til helt andre ting enn bønn.

Jeg er født i Irak og har bodd i Norge i nær 20 år. Som troende muslimsk kvinne mener jeg at vi må respektere lover og regler, normer og verdier i Norge og i alle andre land. Jeg synes man skal være takknemlig og respektere det vi allerede har her. Mange av oss har flyktet på grunn av undertrykkelse, og fordi vi ikke får praktisere religionen vår — selv i våre egne hjemland.

Les også:

Les også

Blind toleranse

Jeg vil takke staten Norge og nordmenn for all hjelp og støtte som muslimer og innvandrere har fått helt fra dag én.

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg