Krohnsminde tråkkes på

DEBATT: Vi må verne om arbeidet med integrering og forebyggende arbeid blant barn og unge.

Publisert Publisert

- Klinikksjefens kontor er vendt andre veien. Hun ser ikke at områdets beste idrettsarena for forebygging blant barn og unge, i byens mest utsatte og etnisk mangfoldige boligområde, ligger maltraktert på klinikkens bakside.

Debattinnlegg

  • Rolf Rasmussen
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I et intervju i BA forteller klinikksjefen for nye Kronstad DPS smilende at alle pasientrommene får eget bad og er vendt mot Krohnsminde idrettsplass. Klinikksjefens kontor er vendt andre veien. Hun slipper å se hoppegropen og sementblokken. Hun ser heller ikke at områdets beste idrettsarena for forebygging blant barn og unge, i byens mest utsatte og etnisk mangfoldige boligområde, ligger maltraktert på klinikkens bakside.

Les også

Samlet under ett tak

"Okkien" er en barndomsvenn som vokste opp så nær Krohnsminde stadion som det var mulig. Han ble fotograf. Allerede som ung, tok han bilder av de mange idrettsstevnene på Krohnsminde. Det beste bildet tok han i 1991 da Brann møtte Fyllingen, med nesten 12 000 tilskuere. Okkien deltok selv på mange av idrettsstevnene på Krohnsminde. Både fotball og hurtigløp. Med sine lange bein satte han flere rekorder i lengdehopp. Hoppegropen ble arnestedet for mange idrettsprestasjoner.

Selv om han nå bor østpå, har han fulgt med på det som skjer med hans ungdoms grønne bane. Først rev de stortribunen. Så kom den psykiatriske klinikken. Og så kom bildet i pressen av asfalt veien over banen.

For en uke siden var Okkien i Bergen. Han la turen innom Krohnsminde og hoppegropen. Det han så hadde han aldri trodd var mulig. Midt i gropen, der han engang hadde satt sine spor, både i gull, sølv og bronse, sto en gedigen sementblokk. Aldri hadde han følt seg så tråkket på. Han følte seg flatklemt under blokken. Han tok et bilde og ba meg sende det til BT. "Tråkket på", kalte han bildet. I 2004 ble Fana Stadion nyåpnet med nytt tartandekke og Bislett Games ble arrangert. Det skulle bli Bergens nye stadion.

Staseligheten var flyttet til Fana, mens problemene ligger igjen på Krohnsminde

Staseligheten var flyttet til Fana, mens problemene ligger igjen på Krohnsminde med en sementblokk i hoppegropen og en psykiatrisk klinikk plassert på indre løpebane. Er forebyggende arbeid et utkjent begrep i klinisk psykologi – klinikksjefens spesialfelt? I avisintervjuet sier hun at i vårt område ligger femti prosent av de kommunale boligene. Ringer det ingen bjeller i klinikksjefens ører?

30. mai er det f argerik fotball på Krohnsminde restbane. Det er et idrettsstevne som samler det etniske mangfoldet av barn og unge på Løvstakksiden — integrering og forebyggende arbeid blant barn og unge, utført av ildsjeler uten klinisk innsikt.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Weronica (19) ble kvalm og svimmel hvis hun skulle snakke foran klassen. Slik ble hun kvitt frykten.

Tre råd for å bli kvitt sceneskrekken.

Sakene flest leser nå

  1. Smitte på fly og skip til Bergen

  2. – Jeg tror ikke folk skjønner hvor smittsomt korona er

  3. Erna Solberg mente hun burde tørke av seg oljen. Her svarer klimaaktivisten fra Sotra.

  4. Hannah hadde aldri blitt fastlege på Askøy utan denne avtalen. – Den har alt å seie.

  5. Undersøker «alvorlig hendelse» med nordsjø­helikopter

  6. Tidligere KrF-ere danner nytt parti med Geir Lippestad i front: – KrF er tapt

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg