Det er Frp som truer norske verdier

Jeg vet godt hva frykt er. Derfor blir jeg provosert når noen misbruker frykt for å oppnå politiske mål.

Publisert Publisert

VERDIDEBATT: Mens det er høy diskusjon blant politikere om hva som regnes som norske verdier, truer toppolitikere i Frp de norske verdiene jeg er glad i, skriver Ali Watti. Foto: Scanpix / Eirik Brekke

Debattinnlegg

  • Ali Watti
    Lege og samfunnsdebattant
  1. Leserne mener

Da jeg var på flukt og bestemte meg for å søke asyl i Norge, visste jeg at Norge er landet hvor Fridtjof Nansen kom fra. Jeg ble inspirert av det han gjorde, engasjementet han hadde for å hjelpe folk i nød. Nå kan jeg med glede si at endelig er jeg både statsborger i Norge og godkjent lege, og nå prøver jeg å finne min lykke i vårt land og være en god borger.

De siste syv årene har jeg lært og opplevd at det er mange gode skjebner og et flott og solidarisk system i Norge. Det har gjordt meg mer stolt av å være norsk.
Syria, landet hvor jeg vokste opp, har lidd under en forferdelig krig i de siste seks årene.

Les også

Listhaug oppfordrer til å angi flyktninger på hjemreise

Jeg vet godt hva frykt er. Derfor blir jeg provosert når noen misbruker frykt for å oppnå politiske mål. Når innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil at folk skal «følge med» og rapportere til myndighetene dersom de vet om eller mistenker at flyktninger de kjenner drar på reiser til hjemlandet, da gjør hun nettopp dette.

Jeg er enig i at de som har kommet hit og fått asyl på grunn av politisk beskyttelse, bør holde det de sier under intervjuet om at retur til hjemlandet er en risiko for deres trygghet.

Det er uakseptabelt at noen sier at deres liv er i fare i hjemlandet, og så reiser på besøk dit. Samtidig går statsråd Listhaug glipp av viktig ting. Nemlig at folk som får beskyttelse på humanitært grunnlag, har rett til å besøke hjemlandet sitt. Det har de som kommer hit på familiegjenforening også.

Tillit er et kjennetegn på den norske velferden. Når en statsråd utfordrer denne tilliten, bør statsministeren hindre det - ikke støtte det.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg