Legg fra deg napoleonskaken og bli med på festen!

Under pandemien har bergenserne oppdaget Bryggen på nytt.

Det er mange små, lokale nisjebutikker på Bryggen og områdene rundt. De må bare oppdages, skriver butikkeier Eirik H. Johannessen. Foto: Bjørn Erik Larsen (arkiv)

 • Eirik H. Johannessen
  Medeier av en drit og tull-butikk på Bryggen
Publisert Publisert
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av BTs debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Pandemiåret har vært krevende for oss alle, og mange har stort sett holdt seg hjemme med kohorten sin. Andre, som Elin Sebjørnsen, har tydeligvis holdt seg hjemme helt siden napoleonskake og Asina var på moten.

I leserinnlegget sitt i BT 7. mai skriver hun at «Byturen må bli en fest igjen». Jeg har en gledelig nyhet til deg, Elin: Festen tok aldri slutt! Du må bare lete på riktig sted.

Eirik H. Johannessen driver designbutikken Heim på Bryggen. Foto: Paul Sigve Amundsen (arkiv)

For eksempel i Skostredet, som har gått fra å være nisjebutikkenes gate til å bli gaten for smaksopplevelser. Her får du deilige pastaretter fra Villani og hjemmelaget is fra Hallaisen. Jeg tror ikke de har is med napoleonskakesmak, men hva med smak av skillingsbolle?

Eller Øvregaten, hvor man finner illustratørkollektivet Blekk, bergenske designbriller fra Kaibosh og det nyeste tilskuddet Rendezvous. Innimellom slagene kan du jo sette deg ned på BarBarista eller Fetter Tyggen oppi gaten og ta deg en kaffe og vaffel.

Les også

Delta i BTs skrivekonkurranse, «Den nye normalen». Førstepremie: 10.000 kroner

Selv driver jeg designbutikken Heim på Bryggen, sammen med samboeren min, eller en drit og tull-butikk som Elin ville kalt det.

Vanligvis er Bryggen fullstappet med cruiseturister om sommeren, men pandemien har gjort at de lokale har oppdaget Bryggen på nytt. Og endelig kan vi nyte Bryggen om sommeren, nesten uten turister!

Dessverre har vi ikke H&M og Kiwi, men du finner flust med små nisjebutikker som selger design, kunst, håndarbeid, fiskeutstyr og mye mere til.

Kafeer finner man også – og byens største uteservering. Hvis ikke det innbyr til fest så vet ikke jeg.

Så, få hodet opp fra napoleonskaken og bli med på festen, Elin!

Publisert
 1. Heim
 2. håndarbeid
 3. Bryggen (Bergen)
 4. Bergen
 5. Byutvikling

Les mer om dette temaet

 1. – Det er uheldig at verdensarven blir utnyttet som reklameplass

 2. «Som å besøke en bakgårds­restaurant i en lun middelhavsby»

 3. Lysten på en tur til Vestlandets hovedstad? Her er bergensernes egne favorittsteder.

 4. Åpnet kafé under pandemien. – Mange synes vi er idioter.

BT anbefaler

Trude (38) vart brutalt overfallen på jobb. Då starta ein ni år lang kamp.

Trude Gruben Breivik og mannen hadde kjøpt nytt hus på heimstaden. Fødselspermisjonen med barn nummer to var straks over.