«Knock Out» for norske verdier

Boksekampen var ingenting å juble for.

SKAMMELIG: Boksekampen mellom Cecilia Brækhus (til h.) og Anne-Sophie Mathis er en skammelig dom over måten folk lar seg manipulere av utspekulerte kommersielle pengeinteresser, skriver Dawe Watson. Scanpix

Debattinnlegg

Dave Watson
Latin-Amerikagruppen i Bergen

«Hele Norges folkefest» - det var budskapet vi fikk fra Media-Norge i forkant av Cecilia Brækhus sin proff-boksekamp denne helgen.
Mens Brækhus får æren og ros for å reintrodusere en barbarisk ikke-sportslig aktivitet til Norge, burde det egentlig være en skammelig dom over måten folk lar seg manipulere av utspekulerte kommersielle pengeinteresser. Dette var et vendepunkt for Idretts-Norge, som fører til en forsøpling av norsk sportskultur og verdier.

Proffboksing er en barbarisk aktivitet hvis mål er at to voksne mennesker blir enig om å prøve å slå hverandre bevisstløs for penger og underholdning. I en hvilken som helst annen sammenheng vil en slik atferd vært ulovlig og straffbar, men penger snakker høyere enn moral i dagens Norge.

FORFALL: Bildet av en jublende Erna Solberg som klatrer opp i bokseringen etter kampen, er en synlig dom over nasjonens moralske forfall, skriver Dawe Watson. Tor Høvik

Vi har blitt kvitt andre barbariske aktiviteter som hund-, hane- og bjørnekamper for lenge siden. Men mellom voksne mennesker, når store kommersielle interesser er involvert, får den et offentlig stempel og godkjennes til og med av landets statsminister.
Bildet av en jublende Erna Solberg som klatrer opp i bokseringen etter kampen, mens blodflekkene fremdeles størknet på matten, er en synlig dom over nasjonens moralske forfall.

Jeg er ikke helt overbevist at hele det norske folket synes slikt barbari er så festlige som våre ukritiske medier vil ha oss til å tro. Jeg synes i hvert fall ikke at vi har noe til å juble over.

Send oss dine meninger til debatt@bt.no og følg oss på Facebook!