Vi må ikke glemme fergene

DEBATT: Næringslivet vårt går ikke til grunne om vi bruker litt ekstra tid fra A til B.

Publisert Publisert

VINN-VINN: Vi oppnår stor miljøgevinst ved å satse ytterligere på batteridrevet båttrafikk. På denne måten kan vi også forbedre kollektivtransporten i distriktene, skriver innsender. Den elektriske fergen «Eidsfjord» går mellom Anda og Lote i Nordfjord. Foto: Eirik Brekke (arkiv)

Debattinnlegg

  • Torill Otterskred
    SV-medlem og Austevoll-beboer med ferge
  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Vi lever i et langstrakt land delt opp av fjorder og øyer. Det gjør at vi må tenke annerledes, noe våre forfedre har gjort i tusenvis av år. Hvis vi leser enkelte toppledere sine uttalelser, skulle vi tro at næringslivet går til grunne om vi ikke fjerner fergene og bygger gigantbroer i stedet. Men for hva? Å spare omtrent 35 minutter mellom Stavanger og Bergen?

Norge er en del av verden, og selv den mest innbitte klimafornekter kan ikke lukke øynene for at alle klokker varsler tikk-takk mot de største og mest ødeleggende klimakriser. Hvorfor da dette jaget mot ytterligere bil- og tungtransport?

Les også

Podkasten BT20: – Reserveferjene er laga for å duppe i Oslofjorden

Vi må ikke glemme fergene. Nå blir stadig flere ferger elektriske, og bruker vi en liten del av alt som er satt av til broer, vil vi kunne øke hyppigheten. Det vil trolig ikke koste i nærheten av hva disse fergefrie prosjektene koster.

Ferger har også en sosial funksjon. De gir stressede bilister hviletid og mulighet for en kopp kaffe. Kanskje treffer man noen kjente, eller kanskje blir andre fergepassasjerer nye kjente. Litt sosial tid er ikke å kimse av i disse fortfort-tider.

La oss innse at Norge er rik på kvaliteter, har en utfordrende topografi som også er vår glede. Vi går ikke til grunne som næringsliv om vi bruker litt ekstra tid fra A til B. Da ville det i så fall vært dårlig stelt med fremsynte næringslivsledere og gründere.

Slik jeg ser det, oppnår vi en stor miljøgevinst ved å satse ytterligere på batteridrevet båttrafikk. På denne måten kan vi også forbedre kollektivtransporten i distriktene. Vinn-vinn må dette kalles!

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg