Vi trenger en mobbeknapp

DEBATT: Vi må gjøre mer for å avdekke mobbing.

Publisert Publisert

LETTERE Å VARSLE: Djani Behram (AUF) har et enkelt forslag han tror vil hjelpe i kampen mot mobbing. Foto: Privat

Debattinnlegg

  • Djani Behram
    Fylkesstyremedlem, AUF i Vestland
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Elevundersøkelsen for 2018 viser at 27 000 elever blir mobbet på skolen. Dette er skremmende tall. Ingen elever skal måtte gå med en klump i magen på skolen. Likevel er det mange som vegrer seg fra å gi beskjed til lærere eller foresatte. Derfor må kommunen og fylkeskommunen innføre en digital mobbeknapp på sine egne nettsider.

En digital mobbeknapp vil senke terskelen ved å gjøre det lettere for barn og unge å gi beskjed dersom mobbing forekommer på deres skole. Kommunen får raskt vite om mobbingen, slik at det kan bli fanget opp av rektor og lærere. Jeg tror også det vil føre til et større press om å stoppe mobbingen, ettersom man kan rapportere direkte inn til kommunen.

Sogn og Fjordane og Nordland, samt flere kommuner i Norge har allerede innførte digitale mobbeknapper på nettsidene sine. Disse mobbeknappene har fungert godt. Det er derfor på tide at det fremtidige Vestland fylke og alle andre kommuner i Vestland innfører en slike mobbeknapp for elevene sine.

Vi må prøve alle metoder, dersom vi skal få ned mobbingen på skolene våre og gjøre livet lettere til alle de 27.000 barn og unge som opplever mobbing i dag.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg