Er du en «hater»?

DEBATT: Når innlegget ditt kommer på nett, får du plutselig all slags rare meningene slengt i trynet, skriver bergensbloggeren Johanne Magnus.

KOMMENTARFELT: Det blir lett å la seg fyre opp av småsaker og bli «haters». Foto: Marvin Halleraker

  • Johanne Magnus
    Skribent
Publisert:

Flere innlegg er nå kommet på bt.no etter kronikken til Vindedal Roald. Debatten om mote engasjerer. Eller er det Mette-Marit som engasjerer? Eller fattigdom? Eller utnyttelse? Det flyter faktisk over av tema. Og nå skal jeg ta opp et nytt et:

«Haters»

Det er interessant med mange meninger, det beriker debatten. Så akk, til kommentarfeltet, eller «kommentarfæltet» som journalist Esther Moe skrev treffende på Twitter. Det vokser et eget liv frem i kommentarfeltet. Sjansen for misforståelser øker dramatisk når vi ikke ser hverandre slik vi gjør i en fysisk samtale med blikkontakt og greier. Også det å prøve å si mye med få ord og uten å ha en ordentlig sammenheng å referere til, gjør utveksling av mening vanskelig. Det blir lett å la seg fyre opp av småsaker og bli «haters».

Les også

Kloakkens røst

Sporer av

Det jeg prøver å si, er at nettdebatt er vanskelige greier. Med flere stemmer, mange meninger og tema blir det vanskelig å holde rett linje og vite hva man faktisk diskuterer. Diskuterer vi mote blant de kongelige? Blant de unge? Kongedømme? Mote som kunst? Bistand? Kroppspress? Kapitalisme?

Rare meninger

Det er tryggere å skrive i avisen. Da får du ikke så mange og forskjellige tilbakemeldinger. Men når innlegget ditt kommer på nett, får du plutselig all slags rare meningene slengt i trynet. Leserne er så mangt. Selvsagt er det fint med tilbakemeldinger, men det er utfordrende å holde sakene fra hverandre.

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg