Jeg tar utfordringen!

Løsningen er ikke å kaste på båten verdiskapingen og de rundt 200.000 arbeidsplassene Norges største næring står for.

Publisert: Publisert:

FLERE TIÅR: Olje og gass vil være viktig i tiår fremover, skriver Terje Søviknes. Foto: Scanpix

Debattinnlegg

Terje Søviknes
Ordfører i Os (Frp)

Peter Haugan spør om jeg tar utfordringen ved å satse på mer norsk fornybar. Svaret er ja – hver eneste dag.

Fornybar energi utgjør i dag en liten andel av verdens energiforsyning. Haugan sammenligner olje og gass med fasttelefonen da mobilen kom. Han glemmer at denne regjeringen står for en rekordsatsing på fornybar energi. Dessuten, ingen kvittet seg med fasttelefonen før de hadde en mobil som virket.

I dag utgjør vind og sol under to prosent av den globale energimiksen. At andelen øker år for år, er gledelig, men økningen kommer altså fra et svært lavt nivå. Derfor vil olje og gass være viktig i tiår fremover.

Les også

Søviknes rår sine eigne ungar til å satse på oljebransjen

Norge har store mengder fornybar energi, det meste i form av regulerbar vannkraft. Vi utnytter også våre store vindressurser. Et godt eksempel er Fosen-prosjektet, som blir Europas største landbaserte vindkraftanlegg. Regjeringen arbeider nå med et nasjonalt rammeverk for vindkraft. Vi vil også legge frem en havvindstrategi.

Sol og vind blir stadig mer konkurransedyktig. Men verden vil også trenge norsk olje og gass. Utslippene fra sokkelen er i gjennomsnitt lave sammenlignet med andre land. Da er ikke løsningen å kaste på båten verdiskapingen og de rundt 200.000 arbeidsplassene Norges største næring står for.

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg