Vi sløser ikke

Før flerbrukshallen på Slåtthaug kan bygges, må forholdene i området forbedres. Det er det vi bevilger 75 millioner til.

OMRÅDETILTAK: De 75 millioner kronene skal gå til blant annet ny tursti rundt Tranevannet, nye vann- og avløpssystemer og parkering, skriver Pål Hafstad Thorsen. Arkivfoto: Tor Høvik

Debattinnlegg

Pål Hafstad Thorsen
Byråd for barnehage, skole og idrett (Ap)

Torgeir Tønnesen skriver på bt.no at han er sjokkert over at byrådet bevilger 75 millioner kroner til tak over skøytebanen på Slåtthaug. Kritikken bommer fullstendig, fordi ikke en krone av byrådets forslag om bevilgning skal gå til bygging av tak. Selv om BT i ettertid har rettet faktafeilen, ønsker vi å være tydelig på hva de 75 millionene skal brukes til.

Slåtthaug er allerede i dag en viktig idrettspark, med fotballbaner, isflate og med svømmebassenget og Slåtthaughallen like ved. Trond Mohn har gitt en fantastisk gave i form av en dobbel flerbrukshall til idrettsparken. Før den kan bygges og tas i bruk, må forholdene i hele området forbedres. Det gjelder en mer ryddig parkeringssituasjon og nye vann- og avløpssystemer, tryggere tilkomst til idrettsanleggene fra Osveien, og ikke minst ny tursti rundt Tranevannet som virkelig vil bli en perle.

Nærheten til Smøråsfjellet og turområdene der gir oss mange spennende muligheter fremover. Alle disse tiltakene vil også tilrettelegge bedre for at det etter hvert kan bygges tak over isflaten på Slåtthaug. Det åpner muligheter for ikke bare nye isidretter, men også flere friidrettsøvelser. Taket har vi vært tydelig på at det ikke er penger til på et stramt budsjett nå, men vi er kjent med at Fana IL arbeider med ulike mulige finansieringsmodeller.

Slåtthaug Idrettspark vil bli et kraftsenter for idrett og frivilligheten - ikke bare for Fana bydel, men for tilreisende fra hele Bergen og Hordaland. At dette på noen måte er sløseri, er vi sterkt uenig i. Det finnes ikke noe viktigere å investere i enn folkehelse og gode tilbud til barn og unge, i alle bydeler i Bergen.

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg