Hest og kjerre vil gå raskere

Steng Bryggen en uke. Da får vi se hva som skjer om bybanen bygges der.

Publisert Publisert

BYBANE OVER BRYGGEN: Under Hansadagene nylig var Bryggen stengt for trafikk, noe som førte til stor trafikkøkning for Øvregaten og Vetrlidsalmenningen, skriver Liselotte Wiemann. Foto: Tor Høvik

Debattinnlegg

  • Liselotte Wiemann
    Øvregaten
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Å stenge trafikken over Bryggen i én uke er et forsøk som bør gjennomføres før man setter spaden i jorden og bygger bybane der.

Liselotte Wiemann

Under Hansadagene nylig var Bryggen stengt for trafikk, og etter å ha opplevd den store trafikkøkningen dette medførte for Øvregaten og Vetrlidsalmenningen, foreslår jeg at man prøvestenger Bryggen for bil og buss, og lar trafikken stampe seg igjennom Øvregaten og Vetrlidsalmenningen.

I tillegg bør man også stenge for innkjørsel fra Vetrlidsalmenningen til Kong Oscars gate, slik planen er. Under Hansadagenevar denne innkjørselen åpen.

  • Har du meninger? Send innlegg tildebatt@bt.noog Følg oss påFacebook!

Det er kanskje denne prøven som skal til for å se at det må bygges en bytunnel for biler dersom Bybanen skal legges over Bryggen. Dette vil antageligvis gjøre utbyggingen av banen billigere fordi kunnskapen om konsekvensene blir langt bedre.

Eksperimentet vil særlig kunne avklare om økningen vil bli 8000— 9000 biler daglig, og hvordan det vil berøre Øvregatens forretninger, boforhold og sosiale liv.

Allerede i dag er det så mange turistbusser som står på begge sider av Vetrlidsalmenningen og i Øvregaten fra mai til september, at det nesten er umulig for en liten bil å kjøre forbi.

Å ta Fjellveien over Munkebotn med hest og kjerre vil gå raskere.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Middagsluren som forsvant

  2. Saboterer Storbritannia

  3. Skivebom

  4. Da guttene i blokken fikk Elsa-kjoler

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg