Alle katter må få bjelle

DEBATT: Andre fjærkledde må få slippe skjebnen til stokkandparet i hagen min.

UNØDVENDIG: Fuglene strever hver dag med å få i seg nok mat, mens katten går ut god og mett og dreper. Lystmordere, skriver fuglevenn Siv Nødtvedt. Privat

Debattinnlegg

Siv Nødtvedt
Fuglevenn, Åsane

Hvis alle katteeiere kjøper kattehalsbånd med bjelle, vil fuglene ha større sjanse for å overleve. Da ville kanskje følgende ikke ha skjedd: Et stokkandpar har besøkt meg jevnlig den siste tiden.

Når de ser meg i vinduet, flyr hunnen opp mot vinduet for å vise meg at de er her og vil ha mat. Paret kom til hagen min i kveld igjen. Jeg kastet ut litt brød, og de la seg til i hagen.

Hunnen skal snart legge egg og trenger mat, derfor lar han henne få alt. Snakk om samarbeid!

BESØK: Dette er en av endene som kom på jevnlige besøk i innsenderens hage. Besøkene tok slutt da en av nabolagets katter gikk til angrep, ifølge innsenderen.

Men, da jeg var på vei til å legge meg, hørte jeg en lyd som ga meg en dårlig følelse. Jeg så ut i hagen, og der for en sort katt opp veien med en av stokkendene i munnen.

Dette skjer altfor ofte, og altfor mange fugler blir drept unødvendig. Katten sitt liv er ikke mer verdt enn fuglene sine.

De strever hver dag med å få i seg nok mat, mens katten går ut god og mett og dreper. Lystmordere.

Man kan holde kattene sine inne om natten og i skumringen morgen og kveld i tillegg til å alltid ha kattehalsbånd på de.

Det kan i alle fall redde noen fjærkledde.

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg