Alle katter må få bjelle

DEBATT: Andre fjærkledde må få slippe skjebnen til stokkandparet i hagen min.

UNØDVENDIG: Fuglene strever hver dag med å få i seg nok mat, mens katten går ut god og mett og dreper. Lystmordere, skriver fuglevenn Siv Nødtvedt. Privat

  • Siv Nødtvedt
    Fuglevenn, Åsane

Hvis alle katteeiere kjøper kattehalsbånd med bjelle, vil fuglene ha større sjanse for å overleve. Da ville kanskje følgende ikke ha skjedd: Et stokkandpar har besøkt meg jevnlig den siste tiden.

Når de ser meg i vinduet, flyr hunnen opp mot vinduet for å vise meg at de er her og vil ha mat. Paret kom til hagen min i kveld igjen. Jeg kastet ut litt brød, og de la seg til i hagen.

Hunnen skal snart legge egg og trenger mat, derfor lar han henne få alt. Snakk om samarbeid!

BESØK: Dette er en av endene som kom på jevnlige besøk i innsenderens hage. Besøkene tok slutt da en av nabolagets katter gikk til angrep, ifølge innsenderen.

Men, da jeg var på vei til å legge meg, hørte jeg en lyd som ga meg en dårlig følelse. Jeg så ut i hagen, og der for en sort katt opp veien med en av stokkendene i munnen.

Dette skjer altfor ofte, og altfor mange fugler blir drept unødvendig. Katten sitt liv er ikke mer verdt enn fuglene sine.

De strever hver dag med å få i seg nok mat, mens katten går ut god og mett og dreper. Lystmordere.

Man kan holde kattene sine inne om natten og i skumringen morgen og kveld i tillegg til å alltid ha kattehalsbånd på de.

Det kan i alle fall redde noen fjærkledde.

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg