Frihet, likhet, brorskap

Mange av dem som flykter, møter ikke de franske kjerneverdiene i Europa.

Publisert Publisert

SORG: Jeg kjenner bare sorg for Frankrike, der min tvillingbror og hans familie bor, skriver innsenderen. Foto: Scanpix

Debattinnlegg

  • Olav Berg
    Bergen

Det er tre år siden jeg benyttet meg av godene Nice tilbyr, da jeg løp Nice-Cannes Marathon i november 2013 sammen men venner og familie fra Bergen. Jeg tenkte aldri at noen kunne gjennomføre et angrep mot en folkemengde av glade mennesker. Vi var 4000 løpere som sto samlet til start på strandpromenaden. Så skjer det utrolige i går kveld. En lastebil kjører i stor fart i flere kilometer langs strandpromenaden, og dreper og lemlester nesten hundre uskyldige mennesker i en totalt kynisk aksjon.

Ferieterror:

Les også

- Jeg kunne tydelig se redselen i ansiktet til folk

KONTRAST: Bildet av meg er fra Nice-Cannes Marathon i 2013. Jeg står glad og forventningsfull på strandpromenaden i Nice, akkurat slik alle gjorde under fyrverkeriet går kveld, skriver Olav Berg. Foto: Privat

Babyer i barnevogner, barn, ungdommer, voksne og gamle. Jenter og gutter, menn og kvinner, barn og gamle. Her spares ingen. Målet er å gjøre størst mulig skade. Det er totalt ubegripelig hva som får mennesker til å utføre handlinger som dette. Slakte ferierende og lokale sivile som er samlet for å se på fyrverkeri på Frankrikes nasjonaldag. Dette er ren galskap, og dessverre er det Frankrike som igjen må gjennomgå. Det er trolig takken for deres innsats mot terror og tydelige politikk i forhold til IS/ISIL.Som gammel kolonimakt har dagens generasjon arvet en betydelig integrasjonsutfordring. Frankrike som moderne nasjon bygger på verdiene frihet, likhet og brorskap. Det er vanskelig å gjenkjenne verdiene når det smeller om og om igjen.

Terroren i Paris:

Les også

- Det verste er følelsen av ikke å kunne gjøre noe

Europa har vært et relativt forutsigbart og fredelig kontinent, men er det ikke lenger. Det må vi bare innse. Politikere har en betydelig utfordring i årene som kommer. Samarbeid mellom land i Europa blir viktigere og viktigere. Langsiktige og realistiske strategier må legges til grunn for fremtidens Europa. Ikke ønsketenkning og Ole Brumm-mentalitet. Det går ikke lenger å stikke hodet i sanden og håpe at ting går over. Verden er i endring, og den store endringen kom med Internett. Nå er alle unntagen Nord-Korea informert om alt. Alle kan se Europas velstand og demokratiske styresett. All info, bilder og film er et tastetrykk unna.

Utrygt:

Les også

Terrorekspert droppet Nice-ferie på grunn av sikkerhet

I nærliggende kontinenter er elendigheten og fattigdommen ekstrem. Mange av dem som flykter, møter ikke de franske kjerneverdiene i Europa. Frihet har de strengt tatt ikke, likhet har de på ingen måte, og brorskap kan de i beste fall oppleve hos sine medflyktninger.

Integrering er det vanskeligste temaet i verden. Vi har bare sett starten av en internasjonalisering som vi ikke aner utviklingen og rekkevidden av. Skal Europa håndtere immigrasjonen og dens utfordringer, må Europa jobbe sammen og fortsatt kjempe for å beholde demokratiet og samarbeidet som har gitt oss 71 år med fred på kontinentet.

Ekstremismeforsker:

Les også

Gule: – Lett å ramme mange

Kjære alle europeere, jeg håper vi fortsatt kan være et forutsigbart, godt og trygt sted for alle som bygger på våre demokratiske og frie prinsipper. Ikke la noen voldelige og mentalt ødelagte einstøinger fra fattige deler av verden, ofte forvirrede ekstreme islamister, ødelegge vårt frie Europa! Vi er nødt til å ta immigrasjon og integrering på alvor, uansett hvor vanskelig det er å håndtere.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg