Hjerneskannerne vil redde mange pasienter

DEBATT: En ti år lang kamp krones med seier.

Publisert Publisert

ENDELIG: Bergen Eldreråd har siden 2008 presset på for at dette skulle bli en realitet, skriver innsender. Foto: Bjørn Erik Larsen (arkiv)

Debattinnlegg

  • Inger Johanne Knudsen
    Leder, Eldrerådet i Bergen
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det er gledelig å lese BT 2. januar, hvor det gis en omfattende redegjørelse for hvordan behandlingen av hjerneslagpasienter kan bli revolusjonert med hjerneskanner i ambulanser i Helse Region Vest.

Bergen Eldreråd har, i alle de kanaler vi har hatt tilgang til, siden 2008 presset på for at dette skulle bli en realitet. Vi er blitt møtt med forskjellige argumenter, men den forklaringen vi måtte godta, var at vekten og størrelsen av en transportabel hjerneskanner var slik at det ville gå ut over annet medisinsk utstyr i ambulansene.

Les også

Les også: - Mor ville ikke høre snakk om sykebil

Vi vet det er mange som kunne fått et bedre sykdomsforløp med dette utstyret tilgjengelig. Det er godt å se at den medisinsktekniske utvikling er kommet så langt, og vi gleder oss over at de som er ansvarlig for akuttberedskapen i Helse Vest griper sjansen og prøver ut dette nye utstyret.

For pasientene det gjelder, handler det om minutter. Dette vil bli til til stor nytte for mange, spesielt i vårt geografiske område med store avstander og krevende klima. Dette er utrolig viktig for alle som rammes og trenger rask hjelp.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg