De politiske skillelinjene har aldri vært tydeligere

Da Høyre styrte Bergen, måtte de ansatte i eldreomsorgen løpe etter stoppeklokker.

Publisert: Publisert:

ARBEIDSLIV: For at faste og hele stillinger skal være hovedregelen i Bergen også i fremtiden, må Henning Warloe og Høyre holdes langt unna byrådskontorene, mener de to Arbeiderpartipolitikerne. Foto: Alice Bratshaug

Debattinnlegg

  • Linn Katrin Pilskog
    Bystyrerepresentant for Ap i Bergen
  • Eigil Knutsen
    Stortingsrepresentant for Hordaland (Ap)

Arbeiderpartiet vil ha en opprydningsaksjon i arbeidslivet. Høyre vil ha midlertidige stillinger i bemanningsbyråer. De politiske skillelinjene har aldri vært tydeligere.

Høyres Henning Warloe og Ove Trellevik skriver i Bergens Tidende 17. juni at Stortingets vedtak om å begrense innleie blir en tvangstrøye for norske kommuner. Vi kunne ikke vært mer uenig. Dersom vi skal gjøre det mer attraktivt å bli fagarbeider, enten det er innen helse eller byggfag, må vi tilby noe mer enn Høyres midlertidige alternativ.

Les også

Emily (22) fikk fast jobb dagen hun tok eksamen

Faste og hele stillinger skal være hovedregelen i Norge. Etter at Arbeiderpartiet vant valget i Bergen i 2015, har det også blitt en målsetning i vår kommune. Ap/KrF/Venstre-byrådet er i gang med å ansatte vikarer - i hele og faste stillinger som erstatter innleid arbeidskraft.

De aller fleste av oss har det trygt og godt på jobben. Det skal vi ta vare på. Vi ser imidlertid at stadig flere opplever utrygghet, enten man blir utkonkurrert av billig innleid arbeidskraft i industrien, eller man får en altfor lav stillingsbrøk i helsevesenet. Derfor har stortingsflertallet heldigvis strammet inn på bruk av innleide vikarer, og derfor tar Arbeiderpartiet grep i kommuner vi styrer.

Les også

Hvem har egentlig mest innflytelse – Erna Solberg eller Nav-konsulenten?

Mange hevder det ikke er forskjell på partiene i Norge. I arbeidslivspolitikken ser vi tydelige skillelinjer. Da Høyre styrte Bergen, måtte de ansatte i eldreomsorgen løpe etter stoppeklokker. Andre ble konkurranseutsatt og privatisert. Arbeiderpartiet ønsker en annen retning. For at faste og hele stillinger skal være hovedregelen i Bergen også i fremtiden, må Henning Warloe og Høyre holdes langt unna byrådskontorene.

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg