Skjerpings, BKK!

Jeg har fått en e-post fra BKK med overskriften «Nettleieavtale».

FORVIRRING: Kraftselskapet BKK på Kokstad får refs av BT-leser. Foto: Geir Martin Strande

  • Ida Sjøstrand
Publisert:

Der står det: «Vi bekrefter at din bestilling er registrert hos BKK.» Så vidt jeg vet, har jeg ikke bestilt noe som helst.

Videre står det: «ønsker deg velkommen som nettkunde». Jeg trodde jeg er og har vært nettkunde hos BKK i årevis.

Jeg får en mistanke om at dette har noe å gjøre med de nye målerne som er montert i borettslaget vårt.

Det står i brevet at jeg må passe på å sende inn målerstanden. Jeg trodde vitsen med de nye målerne var at de kunne fjernavleses.

Det står i brevet at jeg må skynde meg å velge kraftleverandør ellers blir strømmen dyrere og dyrere etter hvert. Jeg går inn på min side på BKK og der står det svart på hvitt hvilket selskap som er min kraftleverandør.

Det står i brevet at jeg kan ringe dersom jeg lurer på noe, og det gjør jeg jo virkelig, så jeg ringer og får snakke med en hyggelig dame. Hun kan trøste meg: Jeg trenger IKKE lese av måleren. Det vil bli gjort automatisk. Jeg trenger IKKE velge kraftleverandør, ettersom jeg har en. Og så sier hun:

«Teksten i det brevet stammer visst fra 80-tallet». Hallo!!!

Det ringer på døren. Utenfor står en fortvilt nabo. Hun har fått et brev fra BKK som hun ikke forstår noe av, men hun er redd strømmen skal bli borte.

Det kan da umulig være BKKs oppgave å skremme folk.

Svar fra kommunikasjonsrådgiver Anne Mette Tuvin i BKK:

Vi forstår at innholdet i Nettleieavtalen kan virke forvirrende for kunder som har hatt en ordning med fellesmåling av strømforbruk. Derfor vil vi gjennomgå innholdet slik at det ikke oppstår misforståelser. Ordningen med fellesmåling blir avviklet i forbindelse med at vi monterer automatiske strømmålere. Tidligere fellesmålte kunder blir da nye kunder hos BKK Nett og vil få tilsendt Nettleieavtalen.

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg