Syk Brann-dyrking av pressen

Bergensavisene BA og BT har den siste tiden nærmest flommet over av hva man må kunne kalle Brann-PR.

Publisert:

FOR MYE: Brann-dyrkingen har gått for langt, skriver innsenderen. Foto: Marit Hommedal, NTB scanpix

Debattinnlegg

Bengt Waldow
Advokat

Det er intervjuer av spillere, trenere og «fotballeksperter», analyser og et rikholdig billedstoff. Og som om det ikke er nok, så er bybanevognene og bussene også utstyrt med Brann-flagg når laget har hjemmekamp.

Det er høyst ubehagelig å være passasjer i et offentlig kommunikasjonsmiddel som lager PR for et lag som inntil for få år siden var i Obos-ligaen og som fremdeles burde vært det!

Vi lever i et samfunn i jevnt forfall og forråtnelse, og dersom man bemerker at Brann er et drittlag, så blir man minnet om at «de leder tross alt serien». Det er ingen grunn til idolisering og hyllest!

Les også

Les innlegget som parodieres: «Syk homo-dyrking av pressen»

Når Bergens Tidende hver uke bruker et titalls sider til Brann-stoff, og endatil setter av førstesiden både titt og ofte, da er det noe alvorlig i veien med redaksjonen.

Kanskje det neste blir at pedofili også skal hylles? Det ligger vel egentlig ikke så langt unna det å gå på Stadion og se relativt unge sexy menn løpe rundt etter en ball?

Det er en kjent sak at norsk presse i stadig økende grad avviser kritiske innlegg mot diverse aktuelle holdninger i samfunnet.

De (vi) som ønsker å benytte vår lovbestemte ytringsfrihet til å kritisere aktuelle utglidninger i samfunnet, opplever jo gang på gang at «det dessverre ikke er plass» for våre innlegg.

Da er det jo høyst merkelig hvor god plass det er når kritikkverdige saker kommer på trykk med positivt fortegn?! Ytringsfriheten er blant Grunnlovens fremste paragrafer og dermed en klar demokratisk rettighet.

Hermed har jeg stukket hånden inn i et vepsebol – som dels består av Brann-tilhengere og dels av avisredaksjonen.

Så får vi se om dette innlegget kommer på trykk i sin helhet – hvis det kommer – eller om Bergens Tidende ikke tør av frykt for å fornærme sine Brann-venner! Vi som holder med ordentlige fotballag, som for eksempel Viking, har nemlig også rett til å irritere og kritisere.

Så får jo de som føler seg tråkket på, heller bli fornærmet. De får jo sikkert likevel spalteplass til å beklage seg uansett!

Eventuelt bare trekker de på skuldrene og ler av at noen kan ha så rare meninger i 2018.

Happy pride ønskes Wilfred Høsteland.

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg