La folk kose seg med vin og øl på kino

Publisert Publisert

TA ET GLASS: Frp har en ja-holdning til å legge til rette for et levende sentrumsliv, skriver stortingsrepresentant Silje Hjemdal. Foto: Rune Sævig

Debattinnlegg

  • Silje Hjemdal
    Stortingsrepresentant Frp
  1. Leserne mener

Hvis brautende Oslo-folk klarer å kose seg med et glass vin på kino, da vil også vi sindige bergensere klare det med glans. Eller hva? En som tydeligvis er uenig, er John Glenn Robertsen, som i BT 30. januar ikke ser noen gode grunner til å servere alkohol i kinosalene.

Jeg stiller meg undrende til hvorfor Robertsen velger å gå løs på noe som slett ikke er et problem, og jeg tror mange gjennomskuer dette som en ubegrunnet frykt. Det er ikke slik at det blir bråk og ubehag ethvert sted det serveres alkohol. Jeg kjenner selv til flere kinosaler i hovedstaden som selger vin publikum kan ta med inn i salen.

Les også

Byrådet sier nei til alkoholservering på Lagunen kino

På Gimle kino i Oslo har de solgt vin helt siden 1990-tallet. Det er ikke til sjenanse, men er snarere en ren fornøyelse.

Publikum fortjener å kunne kose seg med den drikken de vil. Norge er et land med svært strenge alkoholregler. Vi har bevilgningssystemet og vinmonopolordningen, for å nevne noen. Er det ikke allerede nok ting som er forbudt eller regulert?

Frp har en ja-holdning til å legge til rette for et levende sentrumsliv, med en liberal holdning på både åpningstider og skjenkebevillinger. Det er ingen lett jobb. Tydeligvis er det mange som liker å styre over andres liv, og tviholder på denne forunderlige trangen til forbud og restriksjoner.

Det ville gledet meg om Lagunen og andre kinoer i Bergen klarer å få opp besøkstallene ved å kunne åpne for å la publikum kose seg med et glass rødt eller hvitt, eller en leskende øl.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg