Slett rumpevask i ADO-arena

Jeg har vært vitne til fedre og bestefedre med shortsen på, som sammen med barna så vidt stikker stortåen inn under dusjen før de hopper i bassenget.

Publisert: Publisert:

SALIG RØRE: Vi plasker altså alle rundt i en salig røre av plakk, flass og rumpebakterier, skriver innsender. Foto: Elias Dahlen Foto: Elias Dahlen

Debattinnlegg

Kristian Longvastøl
Bergen

Jeg er en gjennomsnittlig småbarnsfar med et gjennomsnittlig forhold til svømming og bading, samt et gjennomsnittlig forhold til hygiene. Som mange andre har også jeg kjøpt meg speedo og svømmebriller etter at Bergens nye svømmehall åpnet høsten 2014. Et anlegg som blir flittig besøkt av liten og stor, sågar unge og gamle.

Felles for de fleste, utenom felles svømme— og badeglede, er den totale mangel på evne til å vaske seg med såpe, samt å ta av seg badeshortsen i dusjen før man går i bassenget. Vi plasker altså alle rundt i en salig røre av plakk, flass og rumpebakterier (ja da, jeg vet at man har klor i bassenget).

Etter å ha vært der noen ganger nå, føler jeg meg nærmest som en avviker fordi jeg faktisk kler av meg og gutten min og dusjer ordentlig før vi går i badet. Jeg har vært vitne til fedre og bestefedre med shortsen på, som sammen med barna så vidt stikker stortåen inn under dusjen før de hopper i bassenget. Jeg har truffet hele skoleklasser med shorts og undikk på, med lærere som tause vitner. Og når man først kattevasker seg litt, er det selvsagt uten såpe.

I ADO-arena har man faktisk tatt hensyn ved å tilby båser til dem som ikke ønsker å blotte seg. Jeg skjønner at man nå i starten er opptatt av en viss inntjening, men de ansatte i ADO-arena bør følge dette opp langt bedre og faktisk kreve at brukere av fasilitetene innretter seg etter gjeldende regler. Hvis ikke bør de nektes adgang. Dette handler om hygiene og trivsel i tillegg til respekt for både medmennesker og selve svømmeanlegget.

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg