Eldre kastes ut av sine omsorgsboliger

Det er direkte skammelig, eldre har rett på verdighet og omsorg.

Publisert:

KASTET UT: Arbeiderpartiet kaster eldre ut fra sine hjem for å skaffe lokaler til kommunale arbeidsplasser, skriver innsender. Foto: ChaiyonS021 / Shutterstock

Debattinnlegg

Stig Abrahamsen
Fraksjonsleder for levekår Askøy FrP

Nå er det nok. Siden Arbeiderpartiet tok over makten på Askøy i 2015, har de lagt ned en femtedel av alle omsorgsboligene våre. Samtidig har de hevet terskelen for å få sykehjem, og mindre hjelpeoppdrag som kun hjelp til dusj og medisinhåndtering skal avsluttes. Dette skjer i en kommune i sterk vekst som er på full fart inn i eldrebølgen, med stadig flere eldre som har behov for hjelp.

Frp har lansert løsninger for å holde på en trygg og verdig eldreomsorg. I regjering fikk vi gjennomslag for en løsning med statlig finansiert eldreomsorg, på Askøy takket Ap nei, de hadde andre planer for eldreomsorgen. Frp ville ha en utbyggingsplan for omsorgsboliger, Ap sa nei, de hadde tydeligvis planer om nedleggelser i stede.

Aps siste stikk var å legge ned en avdeling med omsorgsboliger på Kleppestø, arealet trengte de til andre tjenester. De kaster eldre ut fra sine hjem for å skaffe lokaler til kommunale arbeidsplasser. Her bor det eldre mennesker i dag, og de får nå beskjed om at deres hjem blir lagt ned. Man er usikker på hva de får som erstatning. Ingen av dem som bor der i dag har fått sagt hva de mener om dette. De må bare akseptere vedtaket.

Det er direkte skammelig, eldre har rett på verdighet og omsorg. Arbeiderpartiet tråkker på disse menneskene, det er mangel på respekt og nestekjærlighet. I Frp er vi bekymret for de enkeltskjebnene som vil oppstå på bakgrunn av denne politikken.

Les også

Har ikke eldre rett på privatliv, Høie?

Man kan jo spørre seg om ikke AP har gjort noe for eldre på Askøy. På tross av at de garanterte at de ikke skulle innføre eiendomsskatt på boliger i valgkampen, så innføres denne nå i 2017. Med andre ord får de eldre reduserte tjenester, nei til plasser i omsorgsbolig og sykehjem, de skal bo lengre hjemme boligene sine og betale eiendomsskatt.

Jonas Gahr Støre er i disse dager på frierferd på Vestlandet. Jeg vil anbefale han å besøke Askøy, her kan han få se sin politikk i praksis før han begir seg ut på å overbevise resten av oss om at han bør få styre landet.

Til stortingsvalget senere i år vil vi i Frp stå på, og skape stor nok oppslutning til å få gjennomslag for statlig finansiering av eldreomsorgen. Slik Aps lokalpolitikere behandler de eldre på Askøy tror jeg i alle fall mange her vil se at det er nødvendig.

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg