Forkastelig av Norge

Vi har blitt rikingen som sitter i sin fete kåk mens verden brenner utenfor.

Publisert Publisert

SKAMMELIG: Norge tar en skammelig liten andel av de flyktningene som kommer til Europa i forhold til land som Hellas, skriver Tarjei Ellingsen Røssvoll. Foto: Privat/Scanpix

Debattinnlegg

  • Tarjei Ellingsen Røsvoll
    Jusstudent, UiB
  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Aftenposten melder tallene for innvandringsstatistikken i Norge og Europa, og gjør lite annet enn å gå Listhaugs gang.

Ved å bare fremstille hvor mange som får søknad innvilget i førsteinstans viser ikke Aftenposten det reelle bildet, ettersom 8 % av dem som klager får omgjort sitt vedtak i UNE. Som et lite tips til de, eller andre medier, kunne de kanskje undersøkt hvorfor UNE omgjorde bare halvparten så mange saker i 2016 som i 2015, og hvorfor de behandlet nesten 2500 færre søknader i 2016 enn i 2014.

Listhaug er fornøyd med tallene. Mennesker sendes til Afghanistan for å dø, eller leve i krise.

Som grafen over andelen flyktninger som blir inntatt i forhold til økonomi viser, tar vi i Norge en skammelig liten andel av de flyktningene som kommer til Europa.

Mens Hellas tar hele 348 flyktninger per milliard euro i verdiskapning, tar Norge bare 10. Jeg vet ikke helt hva jeg skal kategorisere oss som. Vi har blitt rikingen som sitter i sin fete kåk mens verden brenner utenfor. Den eneste gangen vi slipper noen inn er når det trengs eventuelle nye tjenere å ansette.

Hellas er et land som må kutte så mye i helsesystemet sitt at private initiativ i andre deler av Europa må ta turen for å opprette grunnleggende helsetilbud for innbyggerne. Pensjon, sykepenger, et godt arbeidsliv og velferd – grunnlaget for et liv, har de blitt frarøvet.

På toppen av dette tar de altså 35 ganger flere flyktninger proporsjonalt til økonomien enn det vi gjør.

Det er forkastelig.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg