Jeg sitter med hjertet i halsen

Cupen på Voss og hytteturer skal være forbundet med å glede seg til aktiviteter sammen med familie og venner. Ikke redsel for å ikke komme frem.

Publisert Publisert

VEI MED ANGST: Det slo meg da jeg kjørte i går at E16 er en vei med dødsangst.

  • Cato Evensen
    Fotballtrener i FK Fyllingsdalen og far til tre gutter
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av BTs debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Jeg sitter med hjertet i halsen hver gang jeg kjører mellom Bergen og Voss. Denne helgen skal vi som mange tusen andre på Voss cup, og jeg valgte å be guttene fri fra skolen i dag for å kjøre til Voss torsdag.

Cato Evensen

Mest for å unngå kø og kaos, men også fordi jeg sitter med hjertet i halsen og er redd for at vi får fjellsiden i hodet når vi kjører.

Tar fri for å rekke cupen:

Les også

- Nå håper jeg bare vi har beregnet nok tid

Når vi skal på hytten i Myrkdalen velger vi alltid å kjøre når det er lite trafikk. Da slipper vi å stå i kø, og bruker kortest mulig tid på turen. Det føles tryggest. Stillestående køer er skrekken.

Det slo meg da jeg kjørte i går at E16 er en vei med dødsangst. Hver gang vi kjører hjemmefra til hytten sender vi tekstmelding til mine foreldre og svigerforeldre om at vi reiser. Melding får de også når vi kommer frem. Det slår meg at det høres rart ut at vi gjør dette bare for en kort tur.

Hvorfor sender vi den sms’en? Det er kun når vi kjører denne veien vi har denne rutinen. Det er utvilsom fordi det føles så utrygt og vil vil at familen skal vite at vi er trygt fremme. En ting er motgående trafikk og faren for ulykker, en annen ting er risikoen for ras. Det føles ikke alltid bare som en kjapp tur til hytten, men en tur som innebærer en viss risiko.

En rekke tiltak:

Les også

Slik skal de sørge for at du kommer deg til Voss Cup

Det bekymrer meg veldig at oppstart for ny vei ikke er før i 2021. Det betyr at jeg sikkert er pensjonist når veien er ferdig og trygg. Det betyr også mange turer langs E16 med hjertet i halsen.

Vi valgte å ikke fortelle ungene om raset før vi kjørte i går, vi har ikke lyst til at de skal kvi seg før vi resier. Cupen på Voss og våre hytteturer skal være forbundet med å glede seg til aktiviteter sammen med familie og venner. Ikke redsel for å ikke komme frem.

Jeg tenker på dem som sikkert kjører med hjertet i halsen i dag.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

På syv år prøvde Øystein fem jobber og tre utdanninger. Så traff han blink.

Alle tre valgte feil studier etter videregående. Slik løste de det.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – NRKs «Innafor» bommer grovt, igjen

  2. Tredje bergensmann siktet for Porsche- og Audi-tyveriene

  3. Folk ringer ned legevakten – stengt teststasjon gir flere dagers ventetid

  4. Trump-tilhenger i Bergen får svar: – Rent oppspinn

  5. – Nicole Kidman er som alltid glimrende

  6. Vasker du kjøkkenbenken før eller etter at du lager mat? Det har noe å si.