Merkelig markering på Torgallmenningen

På mange måter lever vi i en forkvaklet tid – der ekspertise og sunn fornuft blir erstattet med fornektelser og konspirasjonsteorier.

De mener vi heller burde lytte til dem og at det står en global elite bak det hele og trekker i trådene, skriver innsender om restriksjons-kritikerne på Torgallmenningen. Foto: Ørjan Deisz (arkiv)

 • John Glenn Robertsen
  John Glenn Robertsen
  Nesttun
Publisert Publisert
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av BTs debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Jeg fikk med meg en mildt sagt merkelig markering på Torgallmenningen lørdag. Der hadde det møtt opp i overkant av 150 personer som på ramme alvor mente at norsk og internasjonal fagekspertise på infeksjoner og smittevern tar helt feil. Og at vi heller burde lytte til dem, fordi menneskerettighetene deres ble krenket, og – hold deg fast! – det står en global elite bak det hele og trekker i trådene.

Undertegnede kunne ikke unnvære å tenke på de platte og fordummende ytringene som nettavisen Resetts kommentarfelt er preget av – uten at jeg dermed sier at Resett i seg selv er av samme kaliber.

Jeg vil minne om hva sykehus-overlege Jan Brøgger nylig skrev i BT: «Alle land som har forsøkt noe annet enn å slå ned på smitten, er skadeskutte. Det landet som kontrollerer smitten nå, står sterkest etter krisen. Hold deg trygg, hold deg hjemme og vent på vaksine.»

Disse restriksjons-kritikerne hevdet i sin uvitenhet (og frekkhet) at tiltakene dreper flere enn de redder. Det er jo ikke sant, men har man rotet seg langt nok inn i konspirasjonsteorier på internett, så er det bare fantasien som setter grenser for løgn og latterlige påstander.

Publisert
 1. Koronaviruset
 2. Smittevern
 3. Ytringsfrihet
 4. Menneskerettigheter

Les mer om dette temaet

 1. – Tiltakene dreper flere enn de redder

 2. – La oss ikke tape på korona-målstreken

 3. – Byrådet i Bergen har gått for langt. Dette er ulovlig.

 4. Jussprofessor forsvarer byrådet: – Lovlige tiltak

BT anbefaler

De ruser seg, rømmer, deler naken­bilder, tar overdoser. Alt deles direkte på Snapchat. Og titusenvis følger med.

Norske ungdommer deler selvmordstanker, rus og overdoser direkte på Snapchat. De har tusenvis av unge følgere.

LES SAKEN