Nye Dokken må ha en skikkelig park

Dette fortjener Bergens befolkning.

Slik ser det ut på Dokken i dag
Slik var kommunens første skisser for nye Dokken
I den siste planen er en stor park erstattet med mange små
  • Anders Parmann
Publisert: Publisert:
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av BTs debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Det er onsdag, og jeg går tur med hunden min i nærparken der jeg bor. En gruppe damer i femtiårene gjør yoga på et høydedrag i parken. Rundt meg går det grupper på tre–fire ungdommer som spiller frisbeegolf. En gruppe barn har funnet frem akebrett og suser utfor bakken i full fart.

Bergen sentrum har få store parker. Nygårdsparken er den viktigste på cirka 74 mål. Den er ikke spesielt stor i nasjonal målestokk. Oslo har flere store sentrumsnære parker som er betydelig større. Tøyenparken cirka 93 mål, St. Hanshaugen-parken cirka 89 mål og Frognerparken på hele 467 mål.

Les også

Vi skal bygge nye Dokken med omhu

Store parker gir mulighet for aktivitet som ikke små grønne flekker gjør. Det er ikke ofte det åpner seg opp nye mulighet til å etablere nye parker i Bergen.

I det nye området på Dokken eier Bergen kommune cirka 220 mål. Det er veldig vanskelig å etablere en park etter at et område er bebygd. Dette kan være vår generasjons siste sjanse til å etablere en park av en viss størrelse i Bergen.

Anders Parmann ønsker seg en park på Dokken som er stor nok til å gå på tur i.

Bergens befolkning fortjener en ny park, og det bør være en park av en viss størrelse. En skikkelig park, ikke små grønne flekker som man kaller en park, som Teaterparken.

Når vi nå skal bygge ut Dokken, bør det gjøres rom til en park som er stor nok til å kunne gå tur der, ake der og henge der. En ny park burde være minst 80 mål.

Publisert: