Hold hodet kaldt og hjertet varmt

Publisert Publisert

MARKERING MOT TERROR: - På samme måte som franskmennene i Paris åpnet sine hjem, må vi våge å være åpne og inkluderende overfor de som nå ankommer Norge, skriver Ingeborg Sivertstøl. Her fra markeringen i Bergen søndag. FOTO: ØRJAN DEISZ

Debattinnlegg

  • Ingeborg Sivertstøl
    Leder, Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Bergen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Europa er igjen blitt rammet av mørke krefter. Krefter som ønsker å skape et polarisert samfunn. Et samfunn hvor redsel, fremmedfrykt og hat hersker. Er Europa i stand til å stå imot det disse kreftene ønsker?

Vi har vært vitne til at mennesker som var feststemte og glade, plutselig befinner seg i et inferno av panikk og terror. Mennesker henger ut av vinduene på konserthuset Bataclan i Paris. Mennesker som bokstavelig talt klamrer seg fast til livet. En desperat flukt vekk fra ondskapen i konsertlokalet.

I likhet med innbyggerne i Paris, er flyktningene som kommer sjøveien over til Europa også på desperat flukt fra ondskap og terror. Vi har også gjennom flere måneder vitnet flere skrekkscenarioer som utspiller seg på Middelhavet. Mennesker kjemper en desperat kamp for å holde seg i live, i håp om at de skrøpelige fartøyene skal bringe de i sikkerhet.

Les også:

Les også

- Det der, det har ikke noe med islam å gjøre

En hel verden har det siste døgnet hyllet innbyggerne i Paris som åpnet dørene til sine hjem. De åpnet sine hjem for å gi beskyttelse til fortvilte mennesker som vandret gatelangs. Norge er i dag i en situasjon hvor mennesker på flukt skal gis beskyttelse, og dermed også opphold. For at terroristene ikke skal få oppfylt sine ønsker om et polarisert samfunn, vil måten vi nå tar imot flyktningene på være av avgjørende betydning. På samme måte som franskmennene i Paris åpnet sine hjem, må vi våge å være åpne og inkluderende overfor de som nå ankommer Norge.

Når vi møter utfordringene som ligger foran oss, må vi holde hodet kaldt og hjertet varmt. Om tilliten som vårt samfunn er bygget på brytes ned, splittes samfunnet, og vi har gitt etter for dem som ønsker oss vondt. Styrken i vårt samhold er sterkere enn våpenets makt. På denne måten vil vi seire, og Norge og Europa vil bestå prøven vi nå stilles overfor.

Les også:

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg