Svakt forsvar for Trump

BT bør ikke slippe gjennom sludder, selv om det er undertegnet av en professor.

Publisert Publisert

Chabert kan ikke anklage mediene for Trumps egen tweeting, skriver innsenderen. Foto: NTB Scanpix

Debattinnlegg

  • Ole Knudsen
    Bergen

Ole Knudsen Foto: Privat

Professor i moderne samfunnshistorie ved NTNU, George Chabert, får slippe til i BT med en kronikk som støtter Donald Trump. Det er ikke noe galt med det i seg selv. En åpen debatt krever deltakelse fra representanter med ulikt syn.

Mitt problem med teksten er ikke hvem som skrev den, eller at mannen er Trump-tilhenger, men tekstens kvalitet. For teksten er svak. Den er konspiratorisk fra første til siste bokstav. Donald Trump har vært en veldig god president, alle tallene pekte i riktig retning, og det er bare hetsen fra pressen og demokratene som fører til presidentens fall på meningsmålingene.

Chaberts tekst er et ekko av kommentarfeltets konspirasjonsteorier. Den kunne like gjerne ha stammet fra en ansatt i Heartland Institute, eller andre premissleverandører til en forgiftet offentlighet.

Åpenbare løgner fra presidenten i et antall som i seg selv er utmattende, er ikke viet oppmerksomhet i teksten hans, ikke engang rekken av sludder som omhandler covid-19 får plass. Det er bare medienes angrep som har hatt noe å si.

Les også

Innlegget som startet debatten: «Korona brukes som våpen mot Trump»

Jeg anbefaler professoren i moderne samfunnshistorie å sjekke ut rekken med visvas om covid-19 som har kommet fra verdens mektigste mann fra slutten av januar til i dag. Chabert kan ikke anklage mediene for Trumps egen tweeting eller opptreden direkte foran pressen. Jeg antar Chabert mener man skal formidle den amerikanske presidentens uttalelser i krisetid.

Der er opplagt at presidentens håndtering av pandemien har vært fornektende, forvirrende og forulempende. Det er svakt av en professor i moderne samfunnshistorie å overse dette.

Når det gjelder omtalen av de økonomiske forholdene før pandemien, gir Chabert æren for dette til Trump. Det må han gjerne gjøre, men her vil han møte motstand hos mange som kan mer om det enn han.

De fleste økonomer vet at oppgangen i amerikansk økonomi startet lenge før Trump, og var mer avhengig av konjunkturer enn tiltak.

BT må gjerne trykke Trump-tilhengere, men bør ikke slippe gjennom sludder. Selv om sludderet er undertegnet av en professor.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Legen tror på hemmelige vaksinasjons-plott og heksekraft. Hylles av Trump.

  2. Er det mulig for Trump å utsette valget? Se forskerens svar.

  3. Trump angrer ofte på twittermeldinger

  4. Sterke reaksjoner på Trump-melding: – Frykter han kan egge til vold

BT anbefaler

Her møter Lars Arne Nilsen pressen

Se Ballsparks intervju med Lars Arne Nilsen utenfor Stadion mandag formiddag

LES SAKEN
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg
  1. Donald trump
  2. Samfunnsdebatt
  3. Økonomi