Kjære Bybanen. Hvorfor har dere ikke bosspann?

Jeg skal visst sitte og holde epleskrotten min i 45 minutter.

OVERRASKENDE: Bybanen er overraskende ren med tanke på at det ikke er noe sted å kaste bosset, skriver innsender. Elias Dahlen

Debattinnlegg

Eline Folstad Løkken
Bergen

Jeg landet akkurat på Flesland, sulten og trøtt. Her på Bybanen spiser jeg eplet mitt og tenker å hvile meg litt. Men da må jeg sitte og holde epleskrotten min i 45 minutter?

Bybanen er overraskende ren med tanke på at det ikke er noe sted å kaste bosset, men noen ganger hadde det vært deilig å kunne kaste fra seg noe sånt som en epleskrott.

Svar fra materiellsjef Jimmy Schmincke i Bybanen AS:

Hei og takk for spørsmål om boss på Bybanen.

Da banen ble planlagt, valgte vi å satse på god kapasitet i bosspann på holdeplassene fremfor om bord i vognene. Årsaken til dette er først og fremst brannsikkerhet, ettersom det stilles strengere myndighetskrav til sporvogner enn busser.

Samtidig er det lettere å sørge for godt renhold på holdeplassene gjennom dagen enn å få tømt bosspann i vogner som kjører inntil 19 timer mellom opphold i vaskehallen.

Av hensyn til felles trivsel ber både vi og Skyss generelt alle passasjerer om ikke å spise eller drikke om bord i transportmidlene.