Ingen kom i bursdagen

Noen husker sin bursdag for alltid. Fordi mamma tømte godteriet tilbake i posen det kom fra.

Publisert Publisert

VIKTIG DAG: Vi voksne skal fortelle barna at dersom noe vondt hender dem, er det vi voksne som skal ordne opp. La oss begynne med en dag som er viktig for dem. Bursdagen. Illustrasjonsfoto: Scanpix

Guttorm Helgøy

Debattinnlegg

 • Guttorm Helgøy
  Pappa
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Barnebursdag er sukkerkick og konvolutter med penger. Det er kaker, leker, hotdog, pizza og brus. Barnebursdag er litt stress for mor og far, men for barna er det en dag de ser frem til i månedsvis.

Guttorm Helgøy

Noen husker sin bursdag for alltid. Fordi ingen kom. Noen husker sin bursdag for alltid. Fordi mamma tømte godteriet tilbake i posen det kom fra. Fordi pappa gikk en runde på parkeringsplassen utenfor lekeland etter at man forsto at ingen kom.I vårt arbeid er dette et tilbakevendende og tragisk tema. Vi velger å gjøre budskapet enkelt:

 • Inviter avdelingen, guttene eller jentene i barnehagen.
 • Inviter klassen, guttene eller jentene hvis barna går på skole.
 • Når barna blir eldre, inviterer man ikke alle. Helt greit, bare gjør en avtale på foreldremøtet om hvordan dette gjøres best. Styrt av de voksne i fellesskap.

Skulle den som feirer bursdag ha opplevd krenkelser eller mobbing, stiller vi voksne opp og sørger for at det blir en verdig bursdagsfeiring. Barna klarer ikke dette alene.

Fotballpappa:

Les også

Sorry lagleder. Sorry sønn.

Hvis barna dine ikke vil gå, finn ut hvorfor. Og hvis du mot normalt skulle velge å ikke sende ditt barn i bursdagsselskap, si fra på forhånd.

Vi skal ikke si til våre barn at de aldri kommer til å oppleve noe vondt. Men vi kan garantere dem at dersom noe vondt hender dem, er det vi voksne som skal ordne opp. La oss begynne med en dag som er viktig for dem. Bursdagen.

Publisert

Sakene flest leser nå

 1. Fritidsbåt i sterk kuling sendte mayday: – Kunne gått galt

 2. Campingvogn henger i rekkverk på bro

 3. Seilbåt slår inntil bygning ved Sandviksbodene

 4. Norge har inngått korona-avtale med IMF

 5. Branns kaptein: – Vi vet at vi har skuffet hele Bergen

 6. Vindmølle totalt utbrent i Fitjar

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg