Fanget i småpartienes spill

Det er arrogant av Høyre, Ap og Frp å ikke gi klare svar til velgerne i denne saken.

Publisert Publisert

AVKLARING: H, Ap og Frp bør svare på småpartienes utspill før valget med en avtale om de at uansett valgresultat ikke vil selge Bryggen, men stå på tunnelløsningen, mener innsender. Fotomontasje: SEAN MURRAY MELING, BERGENS TIDENDE

Debattinnlegg

  • Gunnar W. Ramsdal
    Leder Vårt Bønes

Valg av trasé for Bybanen til Åsane er en svært viktig sak for mange velgere. Det er ikke bare et valg av trasé, men hvordan Bergen sentrum skal utformes for årtier fremover. Ønsker vi en bybane på en forhøyet voll over Bryggen? Ønsker vi et tog gjennom hjertet av Bergen? Bybanen er en suksess. Utfordringene har vært der banen går i blandet trafikk uten skjerming mot andre trafikanter.

V, KrF og SV vil etter valget støtte det byrådet som støtter bybane til Åsane over Bryggen. Det er overraskende at de tre store partiene som ønsker lang tunnel — Høyre, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet - har latt seg fange i småpartienes spill. De er tilsynelatende villige til om nødvendig å forhandle vekk sine standpunkter og skamfere hjertet av Bergen for å danne byråd.

Les også:

Les også

Forvirringens kunst

H, Ap og Frp bør svare på småpartienes utspill før valget med en avtale om de at uansett valgresultat ikke vil selge Bryggen, men stå på tunnelløsningen. Da vil de nøytralisere småpartienes påvirkning slik at forhandlingene etter valget må dreie seg om alt annet enn bybanetrasé til Åsane. Slik det nå legges opp til, kan vi etter valget risikere at tunnelløsningen forhandles vekk på bakrommene i spillet om makt.

Det er arrogant av Høyre, Ap og Frp å ikke gi klare svar til velgerne i denne saken. Da fratar de velgerne muligheten til gjennom valg å påvirke utformingen av byen sin.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg