- De ansatte i kantinen gråt

I debatten rundt Fana Gymnas er noen som ikke har fått den oppmerksomheten de fortjener – innføringsklassen og kantinemedarbeiderne.

Publisert Publisert

KONSEKVENSENE: Ingenting godt kan komme ut av denne nedleggelsen for oss det angår. Det rammer ikke fylkeskommunen i det hele tatt, mens vi på Fana Gymnas må ta konsekvensene for deres korttenkte valg, skriver innsender. Foto: Paul S. Amundsen

Debattinnlegg

  • Sophie Sundt Thorsnes
  • Kristin Schilbred Solberg
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I debatten rundt Fana Gymnas har det vært mye snakk elevene, men det er noen som ikke har fått den oppmerksomheten de fortjener – innføringsklassen og kantinemedarbeiderne.

Elevene i innføringsklassen har det bra på Fana. Her får de den oppfølgningen de trenger, i tillegg til et godt sosialt miljø. Administrasjonen er utrolig opptatt av at skoledagen skal være godt tilrettelagt for innføringsklassen. Fordi Fana er en «liten» skole får de et helt annet forhold til de andre elevene på skolen, lærerne og ledelsen. Skoledagen til en innføringselev på Fana består ikke bare av å lære seg norsk.

Partiene har bestemt seg:

Les også

Fana gymnas ofres, Garnes reddes

Bare i år har de hatt mulighet til å dra på Mjølfjell med VG1 og elevrådsrepresentantene har vært på elevrådstur til Lønningsstrand. Dagene til elevene består av høy læringskurve, nye venner, mye latter og dedikerte lærere.

Kantinen på Fana er drevet av en vernet bedrift, som betyr at den gir mennesker med forskjellige handikap en mulighet til å ha en jobb med fast stilling og en inntekt. I kantinen vår får de en arbeidsplass og arbeidstrening, og det funker ekstremt godt. De er utrolig godt likt av både lærere og elever, og de tilbyr god mat og god service. Det er også helt klart at de tar jobben sin meget seriøst, og at de virkelig elsker det de gjør.

Torsdag 3. desember, da vi på Fana fikk vite at politikerne ønsket skolen vår nedlagt, så vi de ansatte i kantinen gråte. Det er minst like vondt og vanskelig, om ikke mer, for den kjære gjengen i kantinen som for oss å miste skolen vår. Det er arbeidsplassen deres og utdanningen deres, samtidig som det er hverdagen deres, og det som gjør at de får livene sine til å fungere på et normalt vis. De gjør en fantastisk jobb, hvor de lager utrolig god mat, vasker, rydder, står i kassen og andre diverse ting som får alt til å fungere knirkefritt.

Skoleelev:

Les også

- Flere sier de vil droppe ut om Fana blir lagt ned

Det at disse fantastiske menneskene skal miste deres levebrød fordi fylkeskommunen ikke klarer å tenke lengre enn penger, gjør meg rett og slett skuffet. Det sårer meg dypt å vite at de, som gjør en så fantastisk jobb på skolen vår, og sørger for at vi får den næringen vi trenger gjennom sunn og god mat, skal stå uten jobb fra høsten av.

Jeg er veldig spent på hva fylkeskommunen har tenkt å gjøre med de, om de i det hele tatt gidder å skaffe dem en ny arbeidsplass, eller om de bare plasserer de i et hjem for de får støttepenger av Staten.

Ingenting godt kan komme ut av denne nedleggelsen for oss det angår. Det rammer ikke fylkeskommunen i det hele tatt, mens vi på Fana Gymnas må ta konsekvensene for deres korttenkte valg.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg