Legalisering løser ingenting

DEBATT: Vi trenger en ny narkotikapolitikk, men legalisering løser ingen av samfunnets problemer. Det bare flytter dem.

Publisert Publisert

DÅRLIG LØSNING: At vi trenger en annen narkotikapolitikk er jeg enig i, men legalisering løser ingen av samfunnets problemer, skriver innsenderen.

Debattinnlegg

  • Lars Atle Lauvås
    Pensjonist
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I BT 1.3. har Anita Nyholt et innlegg som automatisk fremkaller noen spørsmål, angående om cannabis skal selges til personer over 18 år på godkjente utsalgssteder.

Det minner kraftig om dagens ordning med tobakk og alkohol. Det er velkjent at det ikke byr på særlige problemer for personer helt ned i 14-års alder å skaffe seg både tobakk og alkohol. Å tro at det blir særlig vanskeligere å skaffe seg cannabis om dette selges lovlig er direkte naivt. Hvordan vil Nyholt løse dette?

Les også

Bør selges i lovlige utsalgssteder

Hun skriver: «Å behandle måteholdsbrukere av cannabis som er over 18 år, som ikke har problemer med sin rusmiddelbruk …». Jeg regner med at hun her mener at brukeren selv skal definere om en har problem eller ikke. Nå skulle det også være velkjent at svært mange brukere av både alkohol og andre stoffer selv ikke innser at de har problemer, selv om alle rundt dem ser det. Mener Nyholt at cannabisbrukere har bedre selvinnsikt enn andre misbrukere?Til slutt er hun innom det hun mener er et demokratisk problem, at Norsk Narkotikapolitiforening går mot legalisering av cannabis. En ikke uventet holdning fra tilhengerne av legalisering, da de misliker alt som ikke stemmer med deres oppfatning. Politiet kjenner skadevirkningen av alle rusmidler og er i stor grad med på å rydde opp etter resultatene.

Det jeg har sett av diskusjoner om legalisering av cannabis de siste ukene går ikke på problemet rusbruk medfører samfunnet som sådan. At vi trenger en annen narkotikapolitikk er jeg enig i. Men legalisering løser ingen av samfunnets problemer, det bare flytter dem.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg