Gi meg en strippefri by

Moralisme er ikke vår sterkeste side. Vi er mer opptatt av likestilling, vold mot kvinner, sexindustrien, kjønnsmaktstrukturer og den slags.

Publisert Publisert

GAMMELT NYTT: At BT syns det er moralistisk å begrense handlingsrommet til strippeklubber og andre deler av sexindustrien, er gammelt nytt, skriver Ane Kristine Aadland. Foto: Scanpix

Debattinnlegg

  • Ane Kristine Aadland
    kvinnegruppa Ottar

BT skriver på lederplass 24. februar at det vil være både moralistisk og prinsippløst å endre skjenkereglene slik at strippeklubber ikke lenger får skjenkebevilling. BT synes å være av den oppfatning at det å nekte skjenkebevilling til en strippeklubb hvor næringsgrunnlaget er menn som betaler for at unge kvinner fra Øst-Europa kler av seg, er hinsides moralistisk og uakseptabelt. At BT syns det er moralistisk å begrense handlingsrommet til strippeklubber og andre deler av sexindustrien, er gammelt nytt.

BT mener:

Les også

Strippebarer må kunne søke skjenkebevilling som alle andre

Ane Kristine Aadland

Kvinnegruppa Ottar leverte innbyggerinitiativet som gjør at denne saken nå tas opp, og selv om moralisme ikke er vår sterkeste side (vi er mer opptatt av likestilling, vold mot kvinner, sexindustrien, kjønnsmaktstrukturer og den slags), kan BTs paniske angrep tyde på at vi både har god fart og en god sak.Debattant:

Les også

Hva er det pornoen lærer oss?

BT advarer mot manglende «prinsipiell retningssans» når bystyret tar andre hensyn enn de rent alkoholpolitiske, og mener at dette kan føre til diskriminering. Nå er dette i utgangspunktet kunnskapsløst, for ikke bare har Bergens skjenkereglement en paragraf om at MC-klubber er uønsket i byen og følgelig ikke bør få skjenkebevilling, så denne prinsippløsheten har bergenspolitikerne hatt i årevis, uten at noen har protestert. Nylig fikk også Sandnes kommune medhold i retten da de nektet strippeklubben «Money talks» skjenkebevilling på politisk grunnlag.

Debattant ser tilbake:

Les også

«Ti grunner til å se tilbake på 2015 med skrekk og gru»

Det er åpenbart behov for å vedta endringer i regelverket som kan styrke lokaldemokratiet og kvinners trygghet i byen. Da Dreams showbar (nå After Dark Gentlemen’s Club) åpnet i 2010, ga flere sentrale bergenspolitikere uttrykk for at kommunen dessverre ikke hadde muligheter til å nekte strippeklubben skjenkebevilling (At strippeklubben ikke nevnte stripping da de søkte om og fikk innvilget skjenkebevillingen sin, er en annen sak som jeg skal la ligge her).

Dommen fra Sandnes gir nå politikerne det handlingsrommet de da manglet for å stenge strippeklubben da den åpnet. La oss håpe byens politikere kombinerer det «velutviklede moralske kompasset» med den ferske dommen fra Rogaland, og sørger for at vi igjen kan skryte av at Bergen er en strippefri by.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg