Bare sprøyt at bergenserne ikke handler på Torget

Folkene som har sin arbeidsdag der, fortjener bedre enn all den usaklige, negative gørren som skrives om dagens torg.

UNDERVURDERT: Torget er mye bedre enn sitt rykte og mye bedre enn det var i gamle dager, mener innsenderen. Adrian B. Søgnen (arkiv)

Debattinnlegg

Arild Helle
Laksevåg

Det er grunn til å undres over hvorfor BT alltid finner personer som uttrykker seg negativt om Torget. Fordommer og det å være forutinntatt går igjen og igjen, som i debattinnlegget 4. september fra politiker Mona Høgli i MDG.

Jeg er erkebergenser og har vokst opp med det gamle torget som noen nostalgikere hyler høyt om at de ønsker tilbake. Jeg ønsker så visst ikke det gamle torget tilbake. Fisken som lå ute i solsteiken hele dagen, fiskekummene som aldri hadde passert Mattilsynet i dag og som fisken lå og svømte i, noen ganger halvdaue med buken opp, fusking på vekter, krangling mellom torghandlerne om morgenen om å få de beste plassene. Har dokkar glemt, gamlinger?

Mye var også bra den gangen, men kan overhodet ikke sammenliknes med den fantastiske kvaliteten på sjømaten, sannsynligvis landets beste, som selges inne i de lekre kjølediskene i Mathallen. Og så de flotte saltvannsakvariumene hvor det bare er å peke på fisken, så slakter de den for deg, og den spreller i posen på vei hjem. Hvorfor savner noen de gamle kummene?

At man ikke treffer bergensere som skarrer på r-ene på dagens torg, er jo bare sprøyt. Jeg treffer bergensere på Torget hver gang jeg er der, som handler, smiler og småprater med hverandre. Vår familie var og spiste verdens deiligste sjømat hos Fjellskål inne i Mathallen i sommer. Helt overkommelige priser, topp service fra blide og hyggelige mennesker. Vi var strålende fornøyd og kommer garantert tilbake. Jeg tror man skal være ytterst forsiktig med å redusere restauranttilbudet. Det trekker så visst ikke bare turister, men og mange bergensere, men det kan virke som det kun er det negative det skal fokuseres på.

At det kan gjøres bedre enn de røde teltene som står på selve torgflaten, er vi vel alle enige om, men å ikke handle i Mathallen på grunn av at man ikke liker den ytre designen, er en forutinntatt og merkelig innstilling.

Alt er ikke svart/hvitt med dagens torg, og folkene som har sin arbeidsdag der, fortjener bedre enn all den usaklige, negative gørren som skrives om dagens torg, og da spesielt på Facebook siden «Bergen før i tiden», den er nemlig til å få fnatt av.

Til slutt, det er hylekoret som selv har bidratt til at torghandlerne måtte legge inn årene. Supermarkedene kom og overtok, og patriotismen strakte seg ikke lenger enn til lommeboken. Jeg er sjelden i byen uten å handle sjømat eller andre go'saker inne i Mathallen, eller meget god frukt hos Stien eller Gripsgård, som fortsatt holder ut, og takk for det. Det er mye bra med dagens torg, det er og viktig å få frem.

Vår lokalpresse trekker Torget ned, det burde vært motsatt.