En av løsningene er gratis heroin

DEBATT: Nå hyler alle i kor: «Grensen er nådd» for hva man kan tåle i Nygårdsparken. Det er på tide å bytte moralisme med løsningsorientering.

GALSKAP: Å utrydde verdens problemer er umulig. Å forby dem er galskap. Silje Katrine Robinson

Debattinnlegg

Bjørn Dahl
Eikelandsosen

Nå hyler alle i kor. Etter den siste voldsepisoden, som visstnok ikke engang har skjedd i Nygårdsparken, er nå grensen nådd for hva man kan tåle av de narkomane. Var det noen som snakket om å rette baker for smed?

Andre har skylden

Vi lever i et demokrati som faktisk har valgt den harde linjen i kampen mot narkotika. Når vi nå ser resultatet av denne linjen, så har alle andre skylden. Å være pragmatisk i forhold til hvordan man behandler narkotikaproblemet er fy, fy. Da innrømmer man jo at man har tapt …

Les også

En storm av kritikk

Les også

Skammelege storbyparkar

Hva hvis man brukte noen av de millionene man bruker på å forfølge og forby på hjelpeapparatet isteden? Gir Nav klare instrukser om å prioritere bolig med oppfølging. Gjerne gratis heroin. Spesialtilpassede programmer for den enkelte person. Måker ut all moralisme fra hjelpeapparatet, og bytter det ut med løsningsorientering.

Da har vi en sjanse til å minske tragedien for alle berørte parter. Å utrydde verdens problemer er umulig. Å forby dem er galskap.

Trenger beroligende

Jeg ønsker å meddele en historie. Et ungt par som ikke kan kalles tunge misbrukere, men som sliter. Den ene med konkrete helseproblemer som ikke er skapt av narko, den andre med psykiske traumer. De røyker begge hasj, de får begge beroligende midler fra legen.

Hasjrøykingen fører selvsagt til kontakt med det illegale markedet, men de driver ikke omsetning. I løpet av et år har denne «virksomheten» ført til fem narkorazziaer med største beslag på noen gram hasj og noen marihuanaplanter. Tenk over dette neste gang du anmelder et tyveri som politiet ikke har tid til å etterforske.

Er der virkelig noen der ute som tror at de blir bedre av denne behandlingen, og hva skjer med leieforhold og naboskap? Det er kanskje disse du møter i Nygårdsparken «fullstendig på kjøret» ved neste korsvei.

Les også

Mørkets hjarte

Vi er alle medskyldige

Tenk hvis du fikk stormet dørene dine av politi som kaller seg selv for uropatrulje fem ganger i løpet av et år. Kanskje du da hadde trengt noe sterkere beroligende. Derfor, før man hyler på lettvinte løsninger, tenk over hva vi forlanger av våre politikere. Vi er alle medskyldige i elendigheten ved våre elendige løsninger.

Følg BTmeninger på Facebook!