Kirken på Pride

La oss sammen markere at alle er velkommen i kirken med hele seg. Også sin kjærlighet.

TYDELIG: Jeg er stolt over at kirken så klart og tydelig står sammen med regnbuebevegelsen, skriver innsenderen. Bildet er fra paraden under Regnbuedagene i fjor. Fred Ivar Utsi Klemetsen (arkiv)

Karl Johan Kirkebø
Leder av Åpen Folkekirke Bjørgvin og nestleder i Bjørgvin Bispedømmeråd

Under Regnbuedagene i Bergen, en festival for kjønn- og seksualitetsmangfold, markerer hele regnbuebevegelsen sin tilstedeværelse og lar oss bli kjent med hvem de er og hva de står for. Lørdag 9. juni avsluttes dette med en stor parade.

Kirken er en stolt deltaker på Regnbuedagene. Flere kirkelige organisasjoner har stand på Pride Park, og vi skal selvsagt gå i paraden under banneret Kirken på Pride. Da skal vi stolt vise at kirken står sammen med regnbuebevegelsen og ønsker alle velkommen i kirken med hele seg – også sin kjærlighet.

Som medlem i Kirkemøtet har jeg hatt gleden av å være med å vedta likekjønnet vigsel. Nå kan alle få gifte seg i kirken sin. En dør ble åpnet til kirken for en gruppe som hadde følt seg utestengt. For sitt bidrag til dette fikk Åpen folkekirke prisen som Årets Samarbeidspartner under Regnbuedagene 2016. For en heder for kirken og en sentral kirkelig organisasjon.

Les også

Heia Brann! Fotballklubben er på banen i kampen mot homohets

I dette arbeidet har jeg hatt gleden av å bli kjent med mange flotte LHBt-ere (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner). Det er dessverre mange tragiske historier. Selv om holdningen til denne gruppen er helt annerledes enn for bare få år siden, er det fortsatt et godt stykke å gå til fullt likeverd.

En av mine nye venner er Alex, han er transperson. På Kirkemøtet sto han på talerstolen og sa «jeg er trans, og Gud er stolt av skaperverket sitt». Alex er sterk og står på for å bli respektert og akseptert for den han er. Men når han går ut i sin hjemby, opplever han uprovosert vold fordi han er den han er. Så det er mange markeringer som fortsatt må til for å komme helt i mål.

Les også

Høyre-politikere: Du har rett til å være deg selv

Som kirkemedlem er jeg glad for å kunne gi mitt lille bidrag i denne kampen, og jeg er stolt over at kirken så klart og tydelig står sammen med regnbuebevegelsen. Kirken har som resten av samfunnet et stykke vei å gå, men vi har begynt å gå den. Sammen med dem som føler det på kroppen.

Derfor håper jeg at mange fra kirken i Bergen og omegn finner tid og anledning til å gå i paraden under banneret Kirken på Pride. La oss sammen markere at alle er like viktige for kirken, og at alle er velkommen i kirken med hele seg. Også sin kjærlighet.

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg