Du gir meg spiseforstyrrelse

Kjære deg i garderoben på treningssenteret, du er jo så flott som du er.

Publisert: Publisert:

TENK LITT: Vær så snill - tenk i hvert fall litt før du gjør de rundt deg usikker på kroppen sin, skriver innsender. Illustrasjonsfoto: Scanpix

Jeg hører deg. Du som i garderoben på treningssenteret står der og snakker om hvor mye du har spist i påsken.

Sirill Heimdal

Du er så stolt over at du kastet all sjokoladen som var igjen, men samtidig er du så skuffet over at du har spist (vanlig) mat: «Nei, jenter — nå er det på tide at vi kutter ut alle karbohydrater og sulter oss litt». Gjennom hele livet mitt har jeg alltid blitt fortalt at jeg må spise for å ta vare på kroppen min, og jeg må for alt i verden være fornøyd med kroppen min. Om jeg har spist lite en dag, passer mamma på at jeg spiser litt til, for jeg må jo gi kroppen min det den trenger. Det eneste som gjør det litt vanskelig, er når jeg hører deg snakke om hvor usunt brød er, hvordan du ikke skal spise snop på en måned, og hvordan du må kvitte deg med de siste kiloene.

Debattant om «kvinneinnbydelsen» fra banken:

Les også

Oi - er vi tilbake i 1953?

Jeg kjenner at jeg ikke har så veldig lyst til å gå hjem og spise et næringsrikt måltid etter å ha trent. Jeg vil heller hjem og ta meg en gulrot, jeg. Eller bare ett glass vann. Ikke en banan, for banan er jo ekstremt usunt — eller hva? Jeg vil jo for alt i verden unngå å ha noen kilo for mye, og jeg vil for alt i verden IKKE spise karbohydrater, for da vet jeg at jeg må sulte meg selv i noen dager - slik som noen sier.

Problemet mitt er bare at ett sted så skurrer det. Jeg skjønner liksom ikke helt hvordan dere tenker at det er greit å trene flere timer i uken uten å spise. Jeg skjønner liksom ikke helt hvordan dere kan stå og oppmuntre hverandre til å sulte etter en periode med god mat.

  • **Har du barn?
Les også

Sjekk om du kjenner deg igjen: «17 bisarre ting småbarnsforeldre gjør

»**

Er det noe jeg ikke skjønner, så er det at dere ikke skjønner hvordan dette påvirker andre. Hvordan det påvirker andre damer og yngre jenter. Hvordan jeg sitter igjen med en tanke som sier «Shit, Sirill — nå må du også kul'an litt ned på spisingen din». Jeg skjønner ikke hvordan dere kan si at det er greit å ikke spise? Alt for å gå ned litt i vekt?

Men kjære deg i garderoben på treningssenteret, du er jo så flott som du er. Er det ikke bedre å ta vare på kroppen sin og sørge for at den får den næringen den trenger. Du er jo så heldig som er frisk og får trene! Vær så snill - tenk i hvert fall litt før du gjør de rundt deg usikker på kroppen sin og vanskeligheter med å spise.

Sirill Heimdal (18)

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg