Hjerte og hjerne

Liv Skotheim om ny serie: — Vi trenger de gode historiene om Bergen. De som inspirerer både hjerte og hjerne. De som viser hva vi kan leve av, men også hva vi kan leve for.

NY SERIE: Hva er det som er bra med denne byen innklemt mellom fjellene? Vi har gjort regnet til vårt, skriver Frode Grytten i den første teksten i BTs nye serie. ARKIVFOT: JAN M. LILLEBØ
Publisert: Publisert:
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av BTs debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.
Liv Skotheim
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

«Bergen er dårligst», «Tabbebyen Bergen», «Da alt gikk galt i Bergen». Overskriftene har vært mange.Om bybane og Brann. Politi og politikk.Noen mener at Bergens Tidende svartmaler Bergen. At de positive sakene ikke løftes godt nok frem.

Å være vaktbikkje er journalistenes viktigste oppgave. Det ligger i journalistikkens natur å lete frem kritikkverdige forhold. Avdekke mangler, finne feil, peke på det som går galt. Det må til om Bergen skal bli et bedre sted.

Men vi trenger også løsninger. Vi trenger de gode eksemplene som inspirerer, både hjerte og hjerne. De som viser hva vi kan leve av, men også hva vi kan leve for. I dag går startskuddet for serien «Byen é Bergen». I ukene fremover publiserer vi tekster om Vestlandets hovedstad. Vi har spurt både kjente og ukjente om å skrive om det beste med Bergen . Om de store og de små tingene. Til og med om slikt vi elsker å hate.

Først ut er Frode Grytten. Han skriver om regnet:

Les også

«Regnet er byrjinga. Regnet er slutten. Regnet er Bergens evige byrådsleiar.»

God lesning!

Publisert: