Dette er klinikken jeg ønsker meg

Et rom der man kan stå støtt blant kvinner som liker seg selv, og som ser på deg med snille øyne.

Anna Helle-Valle ønsker seg en aldersvalideringsklinikk.
  • Anna Helle-Valle
    Psykolog og aldringsaktivist, Bergen
Publisert Publisert
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av BTs debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Jeg lurer på om sånne ungdomsforstyrrelsesklinikker som skal korrigere utseendet tilbake til opplevd alder, også har fellestoaletter der ingen får tisse fordi de er så redde for at andre skal høre.

Om de har smugrøykerom, tamponger i feil størrelse, kun én drink, som er blanding av vodka, whisky, konjakk og det de måtte ha i barskapet, store skåler med grønn og rød Extra for å skjule sprit- og røykeånden, usikre menn man kan flørte med, og en stødig skohylle til alle Buffalo-skoene.

Jeg lurer på om de serverer grønne bananer og sure plommer, og om de har esker med hemmelige lapper der man anonymt kan skrive hva man mener om viktige ting, spre umodne holdninger og slenge drit om andre.

Les også

Kritiske til kjendistrioens nye klinikk: Kvinnehelse handler om mer enn utseende

Synnøve Skarbø, Pia Tjelta og Vanessa Rudjord skal åpne en skjønnhetsklinikk i Oslo i oktober.

Jeg ønsker meg en aldersvalideringsklinikk der man kan ha enkle og vanskelige samtaler om hvor fint livet egentlig er, selv om det kan være smertefullt at alt forandrer seg. Kanskje med et lyst og vakkert rom der man kan stå støtt blant kvinner som liker seg selv, og som ser på deg med snille øyne.

Jeg ville servert gammel vin og modnet kjøtt og oster med velutviklet smak. Det skulle vært en peiskrok der man fyrte med tørr, gammel ved som knitret lystig og overrasket med skarpe smell, hvor man kunne lese litteratur og poesi som har tålt tidens tann.

Kanskje det til og med fantes et rom der man kunne holde en sengeliggende, eldre dame i hånden og kjenne etter hva som virkelig er viktig her i livet.

Innlegget ble først publisert på Facebook.

Publisert