Ikke kødd med selvtilliten til datteren min

«Han løper som en jente». Jaha. Hva pokker betyr det?

FORDOMMER: Spør min datter på snart tre år om hun kan vise hvordan en «jente løper», så skal du få se fart og trøkk, skriver politiker og pappa Pål Hafstad Thorsen. Sævig Rune

Debattinnlegg

Pål Hafstad Thorsen
Pappa og politiker

På vegne av min datter og andre jenter så blir jeg forbannet på gammeldagse stereotypier og at TV 2-sporten tillater en type sjargong som er nedsettende.

TV 2-sporten kjørte i går kveld saken om fotballspilleren Raheem Sterling fordi han «løper som en jente» og har en «feminin stil». Bakgrunnen er at Sterlings Premier League-kollega Eden Hazard etterligner Sterling med noen komiske opptrinn.

TV 2s «ekspert» i saken, Trevor Morley (som jeg for øvrig har slått tunnel på), forteller om Sterlings «feminine stil og konen hans har spurt om hvorfor han løper som en jente».

Jaha. Hva pokker betyr det? Spør min datter på snart tre år om hun kan vise hvordan en «jente løper», så skal du få se fart og trøkk.

På et eller annet tidspunkt røk sikringen i redaksjonen i TV 2-sporten. (Eller kanskje de er ute av kjønnsbalansen?)

Folkene i TV 2-sporten bør ta en titt på denne saken. Ved å kjøre en slik sak og la «ekspertens» dom få stå uimotsagt, underbygger TV 2-sporten tåpelige, gammeldagse stereotypier. Tett etterfulgt av latterkuler fra «eksperten», programlederen og sportsankeret.

Verdens beste kvinnelige fotballspiller er norsk og heter Ada Hegerberg. Hun «løper ikke som en jente», men spiller som en verdensstjerne. Sterling har kanskje en underlig stil på fotballbanen. Parodien til Hazard er sikkert kjempemorsom, den.

Men ikke kødd med selvtilliten til datteren min eller andre jenter som løper, hopper, kjemper og slåss hver eneste dag.

De skal få utvikle seg uten noen merkelapper, uten fordommer og gammeldagse stereotypier!

I morges våknet min datter grytidlig, full av energi og livsglede, klar for å gripe muligheten til å løpe så mye hun vil, så fort hun vil og med akkurat den stilen hun vil. Det synes jeg også Raheem Sterling skal få lov til.