Livet er hellig

DEBATT: Ønsker man ikke barn, har man to muligheter: Bruke prevensjon eller rett og slett la være å ha sex. Så enkelt er det faktisk!

Publisert:

TIDLIG SVANGERSKAP: Dette er en medisinsk korrekt fremstilling av et foster i uke ti. Fosteret er da ca. tre centimeter langt og veier rundt tre gram. Illustrasjon: Shutterstock

Debattinnlegg

Terje Haugom
Rådalen

Livet er ukrenkelig. Alt annet er sekundært. La en ting være krystallklar: Et barn skal være ønsket og vokse opp i kjærlighet. Ønskes ikke barn eller flere barn, har man to muligheter: Bruke prevensjon eller rett og slett la være å ha sex. Så enkelt er det faktisk!

Når man har samleie uten beskyttelse, er det ingen i vårt opplyste, vestlige samfunn som ikke vet hva resultatet kan bli. Og blir det graviditet, så skal det barnet være ønsket og velkommen til en trygg oppvekst i familien. Det skal ikke velges bort.

Kun i noen tilfeller mener jeg at det bør være mulig å ta abort. Når mindreårige blir utsatt for overgrep, voldtekt eller incest, skal det selvsagt anbefales at graviditeten avbrytes. Og når en kvinne utsettes for overgrep eller beviselig voldtekt, må kvinnen få lov til å bestemme selv hva som bør skje.

Les også

Far til alvorlig funksjonshemmet barn: – Hold moralismen for dere selv

Når en kvinne har gener eller (arvelige) sykdomstilstander som i stor grad innebærer fare for barnets helse eller utvikling, eller et svangerskap kan bety fare for morens liv, må kvinnen i samråd med spesialist komme frem til hva som er best.

Dersom medisinske grunner for å velge abort ikke finnes, skal det nye livet være velkommen til verden – uansett hva ultralyd måtte vise av eventuelle avvik fra «det normale». Men ingen av disse nevnte situasjonene har noe med et sorteringssamfunn å gjøre. Abortlovens § 2C bør derfor fjernes.

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg