Meld deg ut av «Mannegruppen» Ottar!

Menn som spøker og truer med seksuelle overgrep, vold, krybbedød og incest har i beste fall en grusom form for humor, skriver helsebyråden i Bergen, Rebekka Ljosland.

Publisert Publisert

OMSTRIDT: Denne lukkede Facebook-gruppen har vakt oppsikt med drøye vitser om alt fra incest til krybbedød. Foto: Faksimile

Debattinnlegg

  • Rebekka Ljosland
    Byråd for helse og omsorg (KrF)
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

«Mannegruppen» Ottar er en Facebook-gruppe på 26.000 menn som selv omtaler seg på følgende måte: «Vi er mannfolk, og dette er vårt mannssjåvinistiske fristed hvor vi kan poste masse vitser, bilder og humor i vår egne lukkede gruppe uten at noen skal få stoppe oss!!»

Menn som spøker og truer med seksuelle overgrep, vold, krybbedød og incest har i beste fall en grusom form for humor, og i verste fall begått lovbrudd. Gruppen har hengt ut kvinner og hetset de på det groveste, og jeg er sjokkert over hva noen får seg til å spøke med.

REAGERER: Helsebyråd Rebekka Ljosland Foto: Eirik Brekke (arkiv)

De verste eksemplene egner seg overhodet ikke for gjengivelse, f.eks. «humor» om incest. Andre eksempler fra gruppen:

– Hun (13 år gammel jente) bør utsettes for både voldelige og seksuelle overgrep.

– Hvor mange babyer trengs for å male en vegg rød? Spørs hvor hardt du kaster.

Dette er en gruppe som har hatt svært mange medlemmer, og jeg tror at mange av medlemmene ikke er klar over hvilket innhold som har kommet frem i denne gruppen. Jeg synes ikke det er greit å spøke med seksuelle overgrep, voldtekt, krybbedød og incest, og eksemplene som har kommet frem de siste dagene har sjokkert meg og mange andre. Når det gjelder spredning av uønskede seksuelle bilder av navngitte personer, eller oppfordring til vold og seksuelle overgrep, legger jeg til grunn at politiet følger opp dette.

Jeg har sterkt oppfordret mine facebookvenner som var medlem i gruppen til å melde seg ut gjennom å sende de en personlig melding, og håper flere gjør det samme. Gruppen har hatt over 40.000 medlemmer, men er nå nede i 26.000. Det kan tyde på at flere enn meg har bedt venner melde seg ut eller selv meldt seg ut selv etter å ha sett hvilke holdninger som spres i gruppen.

Det er altfor mye hets, trakassering, vold, overgrep og incest i verden til at noen skal lage underholdning av det! La oss heller sammen bekjempe det, og skape gode holdninger om seksualitet, kropp og utseendet!

Skikkelige mannfolk er ikke medlem i en slik gruppe!

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Livet mitt var i fare. KrF kjemper mot loven som kunne ha hjulpet meg.

  2. Tilsette fortel om trakassering og fryktkultur – no er det oppretta varslingssak mot rådmannen

  3. – Frå tid til anna prøver dei å få meg tilbake. Eg svarer det same kvar gong.

  4. – Slik burde vi heller reagert på korona

  5. Silikon-problemer, sa legene da hun fant en kul. Nå forbereder Waneska seg på å dø.

  6. Tomten er signalrød på rasfarekartet, men han trosser naboklager og bygger bolig

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg
  1. Facebook