Å ta ferie handler ikke om penger

Jeg opplever at det er vi foreldre, ikke barna, som stiller krav.

«La det gå sport i å komme seg raskest ut når det regner», oppfordrer innsenderen.
  • Henning Aarekol
    Sykepleier og foredragsholder
Publisert: Publisert:
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av BTs debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Jeg leser nå at mange i Norge ikke har råd til ferie på grunn av økte utgifter. Det er ingen tvil om at det har blitt dyrt, så det legger vi bare bort litt.

Men å blande dette inn med ferie, det kjenner jeg er litt vanskelig! Når ble det en standard å ha «råd» til ferie? Er standarden 10.000,-? Eller 50.000,-? Eller kanskje 100.000,-? Hvis jeg ikke har råd til Syden, har ikke jeg ferie da?

«Ungene er happy om de får sove på madrass på terrassen eller telte i hagen», skriver Henning Aarekol».

Til oss som har råd til å reise: Vi må kose oss på tur, nyte fridagene!

Til oss som ikke har råd: Vi må kose oss, vi også, samt nyte fridagene!

Jeg husker ennå teltturen med mamma og pappa i forrige århundre, der pappa mistet kaffekjelen i bekken og den seilte av gårde. Jeg husker ennå rasteplassen innerst i Åkrafjorden der mamma hadde sett seg ut en benk å sitte på, så kråkeungene i baksetet holdt litt fred i noen timer til.

Jeg husker Rodin Kafeteria, der vi alltid kjørte innom og kjøpte softis da vi kom hjem fra ferie.

Jeg begynner sikkert å bli gammel, og kravene til ferie er større nå enn de var. Men jeg opplever at det er vi foreldre som stiller krav. Ungene er happy om de får sove på madrass på terrassen eller telte i hagen. Lag en sølepytt, grill noen svidde pølser, bli gjennomvåt, la det gå sport i å komme seg raskest ut når det regner!

Innlegget ble først publisert på Facebook.

Publisert: