Forslag til effektivisering av Bybanen

La Bybanen stoppe på annethvert stopp.

Publisert Publisert

RASKERE: Jeg tror dette forslaget ville redusere reisetiden med 15 min fra Flesland til Byparken, skriver Odd Flolid. Foto: Odd E. Nerbø

Debattinnlegg

  • Odd Flolid
    Hylkje
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Ser at det er planen at Bybanen vil bruke 45 minutt fra Flesland til sentrum. Det tror eg er for lang tid for veldig mange. Har derfor et forslag til hvordan redusere reisetiden drastisk:

Odd Flolid

La Bybanen stoppe på annethvert stopp, med unntak av de største sentralstoppene. Så kan neste bybane stoppe på de andre stoppene, også annethvert stopp og sentralstoppene. Det kan gjøres på følgende måte:Man kan enten male banestoppet i en farge og tilsvarende på bybanen som stopper på det stoppet, eller merke både bane og stoppeplass med tydelige bokstaver.

Nye vogner:

Les også

Den er blitt mye lengre - og har fått «rumpehvilere»

Det vil fungere veldig bra både for de som skal reise fra et stopp til et sentralstopp, og fra et sentralstopp til et hvilket som helt annet stopp.

De som skal reise fra et lite stopp til et lite stopp der banen ikke stopper, kan uten særlig store konsekvenser gå av på et sentralstopp og ta neste bybane videre. De vil fortsatt komme raskere frem i de fleste tifeller.

Jeg tror dette forslaget ville redusere reisetiden med 15 min fra Flesland til Byparken. Og da tror jeg Bybanen ville blitt mye mer attraktiv.

I tillegg ville man slippe investering på minimum seks bybaner, energiforbruket pr. bybane vil bli omtrent halvert (da det er alle stoppene og igangsettingen som bidrar mest til energiforbruket) og slitasje på bremser ville nesten bli halvert.

  • Har du meninger? Send innlegg tildebatt@bt.noog Følg oss påFacebook!
Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Syv ting du må vite om det nye bybanestrekket

  2. Hest og kjerre vil gå raskere

  3. Bybanekunst til besvær

  4. - Bare én mann i Høyre vil ha bybane-omkamp i 2019

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg