Jeg beklager

Jeg burde ha sett hvilke negative konsekvenser prøvene ville ha for enkeltelever.

Publisert Publisert

ANGRER: Jeg burde ha avsluttet forsøket mye tidligere, skriver læreren. Foto: ILLFOTO: SCANPIX

Debattinnlegg

  • Dan E. Michelsen
    lærer
  1. Leserne mener

Jeg må dessverre innrømme at jeg for noen år tilbake gjennomførte uketester i klassen min på mellomtrinnet. Det skammer jeg meg for. Jeg burde ha sett hvilke negative konsekvenser det ville ha for enkeltelever, og dermed også avsluttet forsøket mye tidligere.

Flere elever fikk merkbart høyere skuldre og ble stresset. En av elevene videreutviklet en gryende skolevegring og var borte nær sagt hver fredag, selv om vedkommende ble lovet å få slippe selve prøven. Min opplevelse var at en del elever brukte resultatene på prøvene til å fiksere selvbildet sitt til at de ikke mestret skolen.

Les også

Du er dum og ubrukelig, du!

Rett som det var slo det meg at jeg egentlig testet hvor flink jeg var til å rette undervisningen inn mot det som skulle bli testet. Eller hvor bra/dårlig testen var utformet i forhold til det elevene hadde lært, mer enn hva elevene egentlig hadde lært og hvilken innsats de hadde lagt i læringsprosessen. Eventuelle dårlige resultater var derfor ofte min skyld, som ble projisert over på elevene, og i neste omgang deres selvbilde.

Jeg beklager virkelig, og ber ofrene for min inkompetanse og tankeløshet om tilgivelse!

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg