Vy, gi oss trillevognen tilbake!

Den vil skaffe dere flere passasjerer.

Publisert: Publisert:

TOGSERVERING: Vy, hva kan erstatte trillevognen, spør passasjer Lars-Jonas Nygard. Foto: Henrik Laurvik

Debattinnlegg

Lars-Jonas Nygard
Togpassasjer

Som utflyttet vestlending legger jeg bergensturen på skinner over fjellet. Så sant jeg har tid og Vy har ledige seter! Bestiller du tidlig, får du ofte plass.

Reisen tar seks-sju timer, sånn cirka, for mye kan skje underveis. Det er altså en liten dagstur. Og du blir sulten. Men sitter du i Vogn 10, bør du ha med mat. For kaféen er innsperret mellom Vogn 4 og Vogn 6. Med åtte og ti vogner er det langt fra ende til annen.

I tillegg krever traséen god balanse når du skal tilbake til plassen din. Er du avhengig av stokk, er det ikke mulig å få med seg noe av kaféens godsaker. Som en kaffekopp eller kjøttkaker med ertestuing. Alt må nytes i kaféen, som ikke er noe kosested, mange av bordene er opptatt av PC-brukere.

SAVNER TRILLEVOGN: Lars-Jonas Nygard fra Voss. Foto: Privat

I «gamle» dager hadde vi trillevogn. Bare én gang på turen, men vi visste den kom. Godt å vite, for eldre med og uten stokk, uføre, rullestolbrukere, unge mødre med barn å se til. Utvalget var ikke stort, men det var der.

Kunne trillevognen komme tilbake, Vy? Kan dette bli et poeng i den forestående anbudskonkurransen?

Jeg tror trillevognen vil skaffe dere flere passasjerer, og ikke minst: Mer fornøyde passasjerer.

Alternativer til trillevogn hvis ikke flere kan kjøre? Budtjeneste mellom kafé og passasjer, betaling med kort? Finn på noe!

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg