Det var som å få et spark i magen

Jeg var skuffet, men samtidig motivert som aldri før for å lykkes.

Sannheten er enkel, mener Vivian Camilie Saghbini: «Er du misfornøyd med jobben din? Da bør du åpne dører og utforske alternativer.»
  • Vivian Camilie Saghbini
    Salgssjef i Hubify
Publisert Publisert
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av BTs debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

I lang tid hadde jeg ventet på å fortelle lederen min om at jeg ville satse. Så gjorde jeg det – og fikk til svar at det kunne jeg nok bare glemme, jeg som var alenemamma ...

Du lever bare én gang, sies det. Men nei – du dør bare én gang. Og resten av livet skal du leve. Så hvorfor blir mange værende i samme jobb i altfor mange år uten å trives?

Jeg var selv «stuck» hos en arbeidsgiver hvor de siste årene var vanskelige. Jeg var klar for nye utfordringer, men turte ikke ta den praten med lederen min – fordi jeg ønsket å være lojal.

Og da jeg endelig gutset, fortalte hva jeg følte, ble jeg møtt med dette utsagnet: «Jeg tviler på at du er klar for det, med tanke på din livssituasjon som alenemamma».

Det var som å få et skikkelig spark i magen der jeg satt. Men på en positiv måte. Jeg fikk en følelse jeg aldri hadde kjent på før. Skuffet, men samtidig motivert som aldri før for å lykkes. Lykkes med nye utfordringer!

Heldigvis endte jeg opp med å lytte til magefølelsen min, som har ført meg til der jeg er i dag. Med flere store mål oppfylt, og hvor det samtidig lages plass til nye.

Les også

Når min mor søker jobb, får hun ikke engang svar

Min oppfordring til deg som måtte kjenne deg igjen i situasjonen jeg var i, er denne: Ta tak. For ingen kommer til å gjøre det for deg. Bestem deg, gjør det, gjennomfør det.

Folk kan fortelle deg at det ikke ser bra ut på CV-en med jobbskifte nå. Eller at jobbsøkeprosessen er tung. Eller at det er illojalt.

Men sannheten er enkel: Er du misfornøyd med jobben din, eller gruer deg til å gå på jobb, er ingen av grunnene over gyldige.

Da bør du åpne dører og utforske alternativer.

Så enkelt er det.

Innlegget ble først publisert på Linkedin.

Publisert
  1. Jobb
  2. Arbeidsliv
  3. Livsmestring

Les mer om dette temaet

  1. En av ti kandidater får ikke jobb etter bakgrunnsjekk

  2. Slik sluttet jeg å være så streng med meg selv

  3. – Slik kan vi sikre oss mot at jobbsøkere blir diskriminert

  4. Slik blir du lagt merke til av sjefen

BT anbefaler

«Jeg kan knapt huske et band som har skapt større stemning»

Jeg kan knapt huske et band som har skapt større stemning på Bergens største konsertarena enn hva Imagine Dragons klarte…

LES SAKEN