Skidagen er gull verdt

DEBATT: Mange barn vet knapt bak og frem på skiene.

Publisert: Publisert:

SKI PÅ BENA: Jeg tror det er mange barn og unge som knapt vet forskjell på bak og foran på skiene, skriver John Glenn Robertsen. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Debattinnlegg

John Glenn Robertsen
Lærer og samfunnsdebattant

Som lærer på en privat grunnskole i Bergen vil jeg reklamere litt for en årlig populær vinteraktivitet - skidagen. Hvis jeg ikke tar feil så er det ikke lenger slik at bergensskolene unner alle barna denne ene dagen i året, av årsaker jeg ikke helt skjønner.

At nordmenn tidligere var født med ski på bena kan vel diskuteres, men jeg tror det er mange barn og unge som knapt vet forskjell på bak og foran på skiene. Jeg tror derfor at en dag i skibakken med dyktige instruktører kan være starten på en både spennende og sunn aktivitet som kan vare livet ut.

John Glenn Robertsen. Foto: Privat

Det er jo så enkelt å skylde på økonomien uten å se nøyere på hva en slik aktivitet kan ha av verdi for den enkelte elev og klassemiljøet. Jeg tror det er en god del barn som aldri ville ha opplevd ekte skiglede hvis det ikke var for skolens skidag.

Selv har jeg nettopp vært på Voss med hele skolen hvor vi fikk skiinstruktører, utstyr og skikort til en rimelig penge. Vi gleder oss allerede til neste vinter, både elever og lærere.

Det er et tankekors at man på våre breddegrader ikke kan gi alle skoleelever et slikt flott tilbud. Før i tiden var det jo selvsagt med både ski- og svømmeaktiviteter, men jo rikere Olje-Norge har blitt, desto dårligere har tilbudet blitt. Det står ikke på pengene, men på våre politikeres prioriteringer!

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg