Dropp kassebyggene på Sandsli!

Vi trenger trygge områder for felles aktiviteter.

Boligene er planlagt på parkeringsplassen til høyre. Foto: Rune Sævig (arkiv)

 • Olav Nilssen
  Søreidgrend
Publisert Publisert
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av BTs debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

BT retter: I en tidligere versjon av dette innlegget het det at Bergen kommune har kjøpt den aktuelle tomten sammen med DNB. Dette er ikke korrekt. Teksten ble rettet 3. mai kl. 20.23.

Nylig meldte BT at den store parkeringsplassen på Sandsli – som ligger tom etter at olje- og entreprenørselskapenes virksomhet i området har skrumpet inn til det usynlige – kan bli brukt til boligformål. Planen til DNB og deres samarbeidspartner Bonava er å bygge enda flere kasseformede og uønskede boligblokker i et for lengst overbefolket område.

På denne store og beskyttede plassen lar småbarnsforeldre de minste prøve seg på ny sykkel med støttehjul, de litt eldre barna kjører rundt med sine radiostyrte modellbiler, neste årsklasse vakler en smule ustø rundt på rulleskøyter, tenåringsjenter kjører rundt på rullebrett de fleste kvelder i uken. Det som tilsynelatende er folk fra idrettslag kommer i biler sammen med mange ungdommer for å trene på rulleski og, ikke minst, er det etter hvert mange som sent på kvelden har sittet bak rattet på familiebilen for sin aller første kjøreleksjon på et trygt og velegnet område.

Les også

Høyre hevder byrådet har stoppet nærmere 1000 nye boliger

Alle disse aktivitetene trenger en slik stor og åpen plass til stor nytte for beboere i området, som ikke har andre egnede steder å dra til. Folk på Sandsli har behov for at parkeringsplassen – HELE parkeringsplassen – får ligge i fred.

Kommunen bør for en gangs skyld kunne tenke litt andre tanker enn bare å stappe inn enda mer folk i kassehus, som er mye styggere og utriveligere i levemiljøet enn det Peter Frølich beskriver i sitt viktige og velskrevne debattinnlegg i Bergens Tidende for 23. april. Bergen kommune er ytterst vanstyrt, og bolig- og fortetningspolitikken er det fremste eksempel på dette vanstyret.

Folk skal ikke bare bo tettere og tettere i en stadig mer utrivelig kommune. Vi trenger aktiviteter med mening i livene våre også.

Publisert
 1. Boligpolitikk
 2. Bergen kommune
 3. DnB
 4. Byutvikling

Les mer om dette temaet

 1. På denne parkerings­plassen kommer 300 nye leiligheter

 2. Eiendomsbransjen sjokkert over makshøyde på fire etasjer

 3. – Fortetting har også noen gode sider

 4. – Noen kaller det fortetting. Jeg kaller det trist.

 5. Vi trenger et trygt sted, skrev Helene (14). Nå håper hun det blir endringer i Fana.

 6. Bybanen er en drivkraft i byutviklingen

BT anbefaler

Latviske «Anna» (45) sier hun ikke fikk lønn, men råtten mat. Sjefen var mangemillionær.

Latviske «Anna» (45) sier hun ikke fikk lønn, men råtten og utgått mat fra Rema 1000. Sjefen var mangemillionær.

LES SAKEN